Το πιανιστικό αριστούργημα του Μπαχ, Παραλλαγές του Goldberg, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον διάσημο Ελβετό χορογράφο Χάιντς Σπαίρλι. Τη δημιουργία του ερμηνεύουν οι κορυφαίοι χορευτές του Μπαλέτου της Όπερας της Ζυρίχης, από τις 3 έως τις 6 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το αριστούργημα του Μπαχ ερμηνεύει ο πιανίστας Αλεξέι Μποτβίνοφ, μόνιμος συνεργάτης του Μπαλέτου. Οι εμφανίσεις του Μπαλέτου της Όπερας της Ζυρίχης εντάσσονται στο δημοφιλή Κύκλο Χορός στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι Παραλλαγές Goldberg είναι μια από τις κορυφαίες χορογραφικές στιγμές του Ελβετού χορογράφου, Χάιντς Σπαίρλι, στα χέρια του οποίου το Μπαλέτο της Όπερας της Ζυρίχης μεταμορφώθηκε σε μια από τις πιο ονομαστές και αρτιότερες ομάδες της Ευρώπης και του κόσμου.

Οι 40 χορευτές του, που προέρχονται από κάθε γωνιά της γης, σαγηνεύουν το κοινό στις αμέτρητες εμφανίζεις τους στην Ελβετία, αλλά και στο εξωτερικό και προκαλούν το θαυμασμό των κριτικών. Είναι η πιο περιζήτητη και η πιο πολυταξιδεμένη ομάδα μπαλέτου της Ευρώπης.