Η καινούρια μπάντα του Γιώργου Καρανικόλα (The Last Drive, Blackmail/BLML, Drobs) θα ανέβει στη σκηνή του ΙΛΙΟΝ plus, στις 19 Γενάρη, για να παρουσιάσει τον δίσκο που τάραξε τα νερά και απέσπασε μόνο θετικά σχόλια στην εγχώρια -και όχι μόνο- σκηνή. Το live ανοίγουν οι Dead Ends, μια ακόμη νέα ελληνική μπάντα με ολόφρεσκη δισκογραφική δουλειά που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον.

Omega Ray (Ω-Ray)

Omega Ray (Ω-Ray), είναι το όνομα της καινούριας μπάντας του Γιώργου Καρανικόλα (The Last Drive, Blackmail, BLML, Drobs)! Στο ομώνυμο ντεμπούτο τους οι Omega Ray προτείνουν ένα τελείως δικό τους χαρμάνι που πατάει στην ψυχεδέλεια, τη folk και το kraut-rock για να υποστηρίξει τα γλυκόπικρα τραγούδια του Καρανικόλα, με ελληνικούς μάλιστα στίχους!

Οι Omega Ray είναι ένα γκρουπ που ξεκίνησε οργανικά, σαν μία jam-μπάντα, για να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο psych-rock όχημα υψηλών απαιτήσεων και εκλεκτικών συσχετισμών. Στον απόηχο των Amon Duul II, των πρώιμων Floyd και της Νεοϋορκέζικης σχολής των Velvets και των Television, ερωτοτροπούν με τη folk, τα spirituals και τα blues, δίνοντας ζωή σε ένα πολύ ιδιαίτερο ημίαιμο, προσιτό, άμεσο και άκρως ποιητικό, όπως το ίδιο το rock ‘n’ roll.

Γιώργος Καρανικόλας : Κιθάρα / Φωνή / Πλήκτρα
Στέφανος Φλώτσιος : Κιθάρα / Φωνή
Μόνο Κάκτος : Κρουστά / φωνή / μεταλλόφωνο
Κώστας Λουκόπουλος : Κρουστά / Φωνή

The Dead Ends

Οι “The Dead Ends” είναι μια ψυχεδελική ροκ μπάντα από την Καβάλα. Δημιουργήθηκαν το 2015. Έχουν περιοδεύσει κυρίως σε πόλεις της βορείου Ελλάδος και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες όπως οι Black Angels, Last Drive, Headquake και Re-Stoned.

Την άνοιξη του 2017 ηχογράφησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Deeper the dark, the brighter we shine” ο οποίος κυκλοφόρησε σε βινύλιο από την “Sound Effect Records”.

Ο ήχος και το ύφος της μουσικής τους έχουν επιρροές από μπάντες όπως οι Aphrodite’s Child, Pink Floyd, The Doors και Velvet Underground αλλά και την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Μελωδίες, πολυφωνίες, ρυθμικά μοτίβα και στίχοι εναλλάσονται αρμονικά δημιουργώντας ένα ψυχεδελικό ηχοτοπίο. Οι Dead Ends είναι: Γιώργος Σεχλίδης (πλήκτρα,φωνητικά), Σείριος Σαββαϊδης (κιθάρα, φωνητικά), Δημήτρης Αποστολίδης (Τύμπανα, φωνητικά).