Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στην αίθουσα ΔΑΝΑΟΣ 1 και εντάσσεται στο φετινό αφιέρωμα στη σπουδαία Γαλλίδα σκηνοθέτιδα Κλερ Ντενί, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδος.

Το αφιέρωμα

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στην Κλερ Ντενί, οι 23ες Νύχτες Πρεμιέρας προβάλλουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πλήρες, μεγάλου μήκους έργο της μεγάλης δημιουργού. Η «Λιακάδα Μέσα μου» (“Un Beau Soleil Intérieur” / “Let the Sunshine in”) είναι η ολοκαίνουρια ταινία της Ντενί και έρχεται απευθείας από τις Κάννες, όπου βραβεύτηκε στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών.

Πρωταγωνίστρια της ταινίας, μία διαζευγμένη γυναίκα (Ζιλιέτ Μπινός) που αναζητά εναγωνίως τον έρωτα, κάποια υποψία ρομαντισμού, μια σπίθα πάθους, σ’ ένα Παρίσι που φαίνεται να έχει ξεχάσει πώς να ζευγαρώνει. Ποιες είναι, όμως, οι πιθανότητες να βρει αυτό που ψάχνει ανάμεσα σ’ έναν κυνικό τραπεζίτη που την πολιορκεί επίμονα, έναν γοητευτικό μα ανασφαλή ηθοποιό, τον πρώην σύζυγό της και το αιφνίδιο φλερτ κάποιας νύχτας;

Η πιο ανάλαφρη και έξω καρδιά δημιουργία της Κλερ Ντενί είναι μια πνευματώδης κομεντί που κλείνει με χαριτωμένο τρόπο το μάτι στο είδος της, αρωματίζει ακόμη και τις πιο σοβαρές καταστάσεις με χιούμορ, φιλοξενεί ηθοποιούς όπως ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, η Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, η Ζοσιάν Μπαλασκό και η Σαντρίν Ντιμάς σε αιφνίδιες εμφανίσεις και περιέχει μία από τις ωραιότερες ερμηνείες της Ζιλιέτ Μπινός.

Στην προβολή, θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχτούμε την ηθοποιό Σαντρίν Ντιμά, η οποία θα παρουσιάσει την ταινία και θα συνομιλήσει με το κοινό.