Η παράδοση συναντά τη jazz, ο αυτοσχεδιασμός φλερτάρει ελεύθερα με ήχους που όλοι κουβαλάμε στο μουσικό μας DNA, η Μεσόγειος κλείνει το μάτι στα blues και το Afrobeat.

Οι Mode Plagal αποτελούνται από τους βιρτουόζους μουσικούς Θοδωρή Ρέλλο στο σαξόφωνο και φωνητικά, Κλέων Αντωνίου στην κιθάρα και φωνητικά, Φλόριαν Μικούτα στα πλήκτρα και τα φωνητικά, Αντώνης Μαράτος στο μπάσο και Τάκη Κανέλλο στα ντραμς.

Ο ήχος των Μode Plagal διαμορφώνεται με επιρροές από την παράδοση: την Ελληνική, Βαλκανική, Μεσογειακή και Αφρο-Αμερικάνικη. Από το 1990 και ύστερα, το συγκρότημα έδωσε πνοή σ΄ ένα μουσικό ιδίωμα που κέρδισε μεγάλη αναγνώριση εξ’ ίσου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι ηχογραφήσεις που έκαναν, έχουν αποκομίσει διθυραμβικές κριτικές, εντός και εκτός συνόρων και έχουν ψηφιστεί στα WMCE charts.

Με όχημα τον ιδιαίτερο ήχο τους, οι Mode Plagal έχουν εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες και φεστιβάλς: Barbican Theater – London, Rhythm Sticks Festival Queen, Elisabeth Hall – London, Fringe Festival -Bath, Cardiff Festival, Paradiso Club-Amsterdam, Lux -Nijmegen, Muziekcentrum-Utrecht, De Warande Belgium, 5th EuroSyrian Jazz Fest-Damaskus & Halepo, Jazz aux Oudayas Maroco, Mediterraneo Jazz festival, Italy, επίσης σε Τουρκία, Αλγερία, Κύπρο κ.α.

To Jazzèt Cafè υπόσχεται στο φιλόμουσο κοινό του, μία υπέροχη βραδιά με τον ιδιαίτερο και ξεχωριστό ήχο των Mode Plagal.

Mode Plagal

Θοδωρής Ρέλλος (sax, vocals)
Κλέων Αντωνίου (guitar, vocals)
Φλοριάν Μικούτα (keyboards, vocals)
Αντώνης Μαράτος (bass)
Τάκης Κανέλλος (drums)