Η NEW STAR και η Rbb media παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το αριστούργημα του ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ «ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΑΣ»  όπως κινηματογραφήθηκε τον Απρίλιο του 1966, στο  BERLINER ENSEMBLE το ιστορικό  θέατρο που ίδρυσε ο ίδιος.

Ένα επικό λαϊκό έργο, ένα θεατρικό δοκίμιο προλεταριακής επανάστασης. Με την μουσική του HANNS EISLER και πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιό και τραγουδίστρια Γκίζελα Μάι (που έφυγε από την ζωή στις 4 Δεκεμβρίου). Οι προβολές θα γίνουν αποκλειστικά στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema και για 14 μόνο ημέρες από 15 έως 28 Δεκεμβρίου.

Ο Μπρεχτ έγραψε το «ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΑΣ» το 1948-1949, είχε πρόσφατα φύγει από τις Η.Π.Α. για την Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Η πρώτη παράγωγη του έργου έγινε από την θεατρική εταιρία του Μπρεχτ The Berliner Ensemble στο Chemnitz (Karl-Marx-Stadt) το 1956 και η μουσική γράφτηκε από τον σπουδαίο ριζοσπαστικό συνθέτη Hanns Eisler.

Το έργο παρουσιάζει ένα πανόραμα της ζωής στην Κομμούνα. Είναι ένας κόσμος με τον οποίο μπορούμε  να ταυτιστούμε  και να αναγνωρίσουμε, ένας κόσμος  εργατικών συνοικιών στην οδό Pigalle, ο  Papa και ο Coco, η Babette και η Geneviève, η Madame Cabet και ο γιός της Jean. Μαζί παλεύουν και προσπαθούν να μάθουν πώς να ξανασκεφτούν την ζωή σε μια αληθινά δημοκρατική κοινωνία. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που στο τέλος θα καταλήξουν να αγωνίζονται και να πεθαίνουν στους δρόμους του Παρισιού. Ο Μπρεχτ  θέλει να καταλάβει ο θεατής τις πολιτικές και τις οικονομικές δυνάμεις στον χώρο της εργασίας  που διαμορφώνουν τις ζωές των ανθρώπων. Προβάλει σκηνές με τους πολιτικούς αρχηγούς  της Γαλλίας και της Γερμανίας, του Διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας, δυνάμεις που στις μέρες μας  αποκαλούμε παγκόσμιο Καπιταλισμό και που ραδιουργούν για να καταστρέψουν τους  κατοίκους του Παρισιού .Ο Μπρεχτ προτρέπει τον θεατή να αναρωτηθεί και να βρει  τρόπους για να αλλάξει  τον κόσμο  αντιμέτωπος με αυτά που θεωρεί ως αδύνατες πιθανότητες.

Η NEW STAR συνεχίζοντας το αφιέρωμα στο μεγάλο αυτό δημιουργό και μετά από τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών που βασίστηκαν σε σενάριά του, όπως «Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ» , «ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ», «ΚΟΥΛΕ ΒΑΜΠΕ Ή ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ», αλλά και «ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΡΕΙΟΥ» που επιμελήθηκε και τη σκηνοθεσία, ξεκινάει ένα νέο κύκλο προβολών:  «Ο ΜΠΡΕΧΤ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ«.

Θα προβληθούν στους κινηματογράφους σπάνια θεατρικά έργα του ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ που παίχτηκαν στο θέατρο που ίδρυσε ο ίδιος το BERLINER ENSEMBLE και κινηματογραφήθηκαν άψογα από την κρατική τηλεόραση της DDR.

Εκτός από «ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΑΣ» θα προβληθούν επίσης «Ο καυκασιανός κύκλος με την κιμωλία»,  σε σκηνοθεσία Peter Kupke, μουσική Paul Dessau, φωτογραφία Bernd ller, πρωταγωνιστούν Franziska Troegner, Ekkehard Schall, HansPeter Reinecke κ.α. , που παίχτηκε το 1983 με διάρκεια 160’ και θα προβληθεί από 12/1/2017 μέχρι 25/1/2017. Και  «Ο κύριος Πούντιλα και ο υπηρέτης του Μάττι», επίσης σε σκηνοθεσία Peter Kupke, μουσική Paul Dessau, φωτογραφία Harry nzhardt, πρωταγωνιστούν  Ekkehard Schall, CarmenMaja Antoni, HansPeter Reinecke κ.α., που παίχτηκε το 1979 με διάρκεια 156’, έγχρωμο και θα προβληθεί από 09/02/2017 μέχρι 22/2/2017.

Οι προβολές θα γίνουν για 14 μόνο ημέρες για την κάθε μία.