Η νέα δουλειά των MeQLIESA Kosmic Utopia Distortionαποτελείται από 12 νέα τραγούδια και άλλα τόσα μουσικά τοπία που τα περιβάλλουν, επηρεασμένα από τον ήχο και την αισθητική προηγουμένων δεκαετιών. Είναι ένα hommage στο παρελθόν και ταυτόχρονα ένα πάντρεμα με το παρόν.

Το “LIESA Kosmic Utopia Distortion” είναι μια μουσική παράσταση στην οποία παίζουν οι MeQ (Κώστας Αναστασόπουλος ηλεκτρικό βιολί – συνθετητές, Βάλια Τσιμπλακάκη – φωνητικά και Pit Assbil – ηλεκτρονικά ντράμς) και οι guest μουσικοί: Σάκης Τσινούκας – ηλεκτρική κιθάρα και Γιώργος Κωστόπουλος – ηλεκτρικό μπάσσο.

Ηχοληψία: Γιώργος Δανόπουλος
Video art: Θωμαις Τριανταφυλλίδου

Η παρουσίαση του “Lies” γίνεται με τη βοήθεια – χρήση projection mapping δημιουργώντας μια συναυλία – παράσταση (audio visual show) με συνεχή ροή σπάζοντας έτσι την τυπική μορφή συναυλίας η οποία στηρίζεται μόνο στον ήχο.

Το νέο CD “LIES –  A Kosmic Utopia Distortion” των MeQ θα κυκλοφορήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν θα μπορούσε καμία φράση να περιγράψει καλύτερα από την παραπάνω τους MeQ. Οι MeQ (modern-e-quartet) είναι ό,τι ακριβώς υπονοεί το όνομά τους. Η λέξη “κουαρτέτο” αποτυπώνει την ενδελεχή και εκτενή σχέση των μελών του σχήματος με την κλασική μουσική, ενώ το “μοντέρνο” φανερώνει τη χωρίς καμία αγκύλωση ματιά τους στο μέλλον. Ηλεκτρονικοί βρυχηθμοί και παραμορφωμένες (μα συνάμα λυρικές) φωνές εμπλέκονται με υπόγειες μελωδίες και με σοφιστικέ ενορχηστρώσεις.

Το ίδιο συμβαίνει βέβαια και στις επιλεκτικές ζωντανές εμφανίσεις των MeQ. Εξ αιτίας αυτής ακριβώς της προαναφερθείσας έντασης, ο Malcom Brabant (ο ανταποκριτής του BBC στην Ελλάδα) τους έκανε τηλεοπτικό αφιέρωμα το 2010, μετά τη sold-out εμφάνισή τους στο Bios. Επιτυχία είχε όμως και η επόμενη μεγάλη κίνησή τους, μια επίσης sold-out συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2011).

Κατά τη διάρκεια  του 2012, οι MeQ (Κώστας Αναστασόπουλος -ηλεκτρικό βιολί, ηλεκτρονικά & φωνητικά, Βάλια Τσιμπλακάκη -συνθετητές & φωνή, Μαρίνα Κολοβού – ηλεκτρικό τσέλο & φωνητικά και Pit Assbill – ηλεκτρονικά ντραμς και φωνητικά) αφοσιώθηκε στην ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου της (πρώτου συνθετικά). Ο οποίος τιτλοφορήθηκε (A) Message και κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική μορφή στις 2 Ιουνίου 2013  από την αγγλική εταιρεία Passive Front Records και κατόπιν στις 26 Απριλίου 2015 κυκλοφορεί σε CD μαζί με το περιοδικό Κόκκινη Καρφίτσα.

Όταν το σήμερα μετατρέπεται σε χθες, το παρόν γίνεται παρελθόν…
Τότε τα ψέμματα γίνονται διαχρονικά
παρασύροντας και παραμορφώνοντας την πραγματικότητα.
Μετά από επτά χρόνια κρίσης οι διαφορές του τρόπου ζωής μας με τα μεταπολεμικά χρόνια στην Ελλάδα μοιάζουν επικίνδυνα αόρατες…

Links:
http://www.meq.gr
https://www.facebook.com/ModerneQuartet