Οι Mechanimal και ο Vagina Lips επιστρέφουν δισκογραφικά με τα καινούργια τους album που μόλις κυκλοφόρησαν, “Crux” και “Outsider Forever” αντίστοιχα, και το γιορτάζουν με ένα μοναδικό double bill την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Το “Crux” είναι το μανιφέστο των Mechanimal. Αποτελείται από ηλεκτρονική μουσική, λέξεις, κομματιασμένες εικόνες και βίντεο, αποδομημένα συνθήματα, ιδέες και δράσεις. Ένα πολυδιάστατο κολάζ που εμπνέεται από την ωμή πραγματικότητα, ή αλλιώς τη βίαιη κανονικότητα που «επιβάλλεται» (από τη νέα μουσική βιομηχανία μέχρι την οικιακή διασκέδαση και από τις «ψευδείς ειδήσεις» μέχρι την κλιματική αλλαγή), και ταυτόχρονα ασκεί κριτική προς αυτήν.

Το «Outsider Forever» εκφράζει ηχηρά το μήνυμα ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, ακόμη και στις πιο μαύρες μέρες πάντα υπάρχουν πράγματα για να γιορτάσεις, χώρος για να είσαι γενναίος και χώρος για να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Disaster followed by despair but I celebrate the death of a misogynist/there’s still fire inside my eyes. there’s still life and there’s still time, today I’m brave, I’m lost but thrilled/it all feels like an endless ecstasy.


Διαβάστε επίσης:
Crux: Νέο άλμπουμ από τους Mechanimal

Outsider Forever: Νέο άλμπουμ από τον Vagina Lips