Ένα από τα καλύτερα σχήματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία!

Οι Μ83, επί της ουσίας προσωπικό εκφραστικό όχημα του νεαρού – μόλις 26 ετών – Γάλλου Anthony Gonzalez, θα βρίσκονται στο Gagarin 205 Live Music Space, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του πιο πρόσφατου -πέμπτου κατά σειρά- album τους Saturdays=Youth, το οποίο φαίνεται να τους εκτοξεύει στις κορυφαίες θέσεις και του pop στερεώματος, πλέον.

Η μουσική τους έχει επιρροές που προέρχονται – κατά βάση – από την εποχή του shoegazing (Slowdive, Ride, My Bloody Valentine), ενός ρεύματος που χαρακτηριζόταν από πανέμορφες νωχελικές μελωδίες, συχνά καλυμμένες από ένα πέπλο κιθαριστικού θορύβου μέσα από το οποίο ίσα που ξεχώριζαν τα, συνήθως αιθέρια, φωνητικά.

Πρόκειται για το είδος που, σε μεγάλο βαθμό και σε συνδυασμό με τη σχολή της 4AD (με ονόματα όπως οι Cocteau Twins και οι Pale Saints), παρείχε το προσχέδιο πάνω στο οποίο πάτησε το post rock, όπου – πολλές φορές – κατατάσσονται από μεγάλο κομμάτι του μουσικού Τύπου και οι M83.

Επίσης, στη δουλειά τους μπορεί κάποιος να διακρίνει στοιχεία από την ambient, το space / progressive rock, ακόμα και το gothic rock των 80’s.

Η συναυλία θα ξεκινήσει με την εμφάνιση των My Wet Calvin, ( Λεωνίδας και  Άρης) ενός από τα πιο ενδιαφέροντα, σχετικά νέα, σχήματα της σύγχρονης εγχώριας σκηνής.