Τις Δευτέρες του Μάρτη η Μύγα στου Ψυρρή φιλοξενεί την παράσταση Οι Καταραμένοι Ποιητές της Πλατείας. Πρόκειται για μια πολυεπίπεδη ροκ παράσταση, κυρίως μουσική, αλλά και με θεατροποιημένα δρώμενα και απόδοση ποιητικού λόγου, αφιερωμένη στους καταραμένους ποιητές της πλατείας Εξαρχείων (Νικόλας Άσιμος, Παύλος Σιδηρόπουλος, Κατερίνα Γώγου, Ναπολέων Λαπαθιώτης).

Μια παρασταση που αναφέρεται στο λογοτεχνικο και καλλιτεχνικό εργο των τεσσάρων δημιουργών, στη ζωή και τα βιώματα τους, στη στάση ζωης και στον αγώνα τους, στις ιδέες και στα οράματα τους, καθως και στην ιδεολογία που, απο το μεσοπόλεμο μεχρι σημερα, αναπάραγεται στα Εξάρχεια, με επίκεντρο την πλατεια, και η οποια τροφοδοτεί τους αγωνες της νεολαίας, και οχι μονον, για την προάσπιση των πολιτικων και κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριων.

Ειναι ένα εκτενές καλλιτεχνικό αφιέρωμα που εστιαζεται επί σκηνής βασικά στη μουσικη και τα τραγούδια, αλλα συνάμα πλαισιώνεται με θεατροποιημένες παρεμβάσεις καθως και με απαγγελίες ποιητικού λόγου.

Πρόκειται για ένα δρώμενο στο οποίο το κοινό γίνεται σύμμέτοχο των διαδραματιζομένων, και στο χώρο και στη σκηνή, ακούει, αφουγκράζεται με τους ηχους της καρδιάς, παρατηρεί, βλέπει με τα μάτια της ψυχής, προβληματίζεται, καλλιεργεί τη φαντασία του, οραματίζεται και φορτίζεται με δημιουργική αισιοδοξία για το μέλλον.

Η έμπνευση, η ιδέα και το όραμα ειναι του Στέλιου Μόσχουρη. H καλλιτεχνική επιμέλεια, το σενάριο, οι πρωτότυπες μουσικές και οι ενορχηστρωσεις ειναι του Γιάννη Λίνα.

Τις μουσικές και τα τραγούδια αποδιδουν ο Γιάννης Λίνας (κιθάρα,τραγούδι) και οι Σχοινοβάτες (Εύη Μαυρίδου πληκτρα-φωνητικα, Γιάννης Ζερβός κιθαρες, Πέτρος Βασιλειάδης μπασο, Μάρκος Ιωάννου τυμπανα). Τα θεατροποιημένα δρώμενα ερμηνεύει η ηθοποιός Φένια Μάγιου. Τον ποιητικό λόγο αποδίδει ο ποιητής Λίνος Ιωαννίδης.

Στις παραστάσεις συμμετέχουν συνήθως, ως καλεσμένοι, γνωστοί στο ευρύτερο κοινό καλλιτέχνες.