Οι In Trance 95 ξεκινούν το 2011 με συναυλία στο Bios στην οποία θα παρουσιάσουν ένα πλήρες σετ που θα περιλαμβάνει το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους

\”Abovearth\” καθώς και τη συλλογή \”Cities Of Steel And Neon\” που αποτελείται από 8 early tapes συν το πρώτο τους \”cult\” single \”Desire To Desire / Brazilia\”. Και τα δυο άλμπουμ πρόκειται να κυκλοφορήσουν από την Νεουρκέζικη Minimal Wave records μεσα στους πρώτους μήνες του 2011. Το συγκεκριμένο live με το original line up Μαχαιρας/Βελιώτης, σηματοδοτεί ταυτόχρονα την οριστική επανασύνδεση του γκρουπ, ύστερα από 20 χρόνια!

Την συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου θα ανοίξουν οι επίσης Έλληνες Parallel Worlds.

Οι In Trance 95 δημιουργήθηκαν στην Αθήνα από τον Alex Μαχαίρα και τον Νικο Βελιώτη τον Μάιο του 1988.

Μετά από μια περίοδο πειραματισμού με αναλογικά synth, drum machines, tapes και ραδιόφωνα στο δικό τους υπόγειο στούντιο που ονόμασαν Airdawn, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single \”Desire To Desire/Brazilia\”, τον Δεκέμβριο του 1988.

Στις 3 Ιανουαρίου του 1989 έκαναν την πρώτη συναυλία τους στο An Club, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα, γυρίστηκε το video clip για το \”Desire να Desire \” που συμβαίνει να είναι και το μοναδικό που έγινε ποτέ από ελληνικό ηλεκτρονικό γκρουπ, εκείνη την εποχή. Το υψηλό κόστος του βίντεο, τους εμπόδισε να κυκλοφορήσουν τη νέα τους ηχογραφημένη δουλειά \”Presidente\” που επρόκειτο να είναι το επόμενό τους single, τον Φεβρουάριο, ενώ την ίδια περίοδο το ντουέτο συνεχίζει να δουλεύει μια σειρά από καινούργια κομμάτια τα οποία παρουσίασαν live αλλά πολλά από αυτά παρέμειναν ακυκλοφόρητα.

Στις αρχές του καλοκαιριού του ίδιου έτους, έρχεται το δεύτερο τους 7ιντσο single  \”21st C.E.T./Temptation Two\” στο οποίο χώρεσαν και τα δυο κομμάτια σε μια πλευρά καθώς μοιραστήκαν την κυκλοφορία με τους  Dada Data. Αυτό το split single τους έφερε  όμως σε επαφή με τον Coti K., μέλος των DD τότε, ο οποίος θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του ήχου τους, ως μηχανικός της μπάντας σε κάθε κυκλοφορία τους που θα ακλουθούσε από την επόμενη δουλειά τους και μετά.

Τέλος του 1989 οι In Trance 95 κάνουν και την πρώτη και τελευταία τους εμφάνιση στη κρατική τηλεόραση, παρουσιάζοντας τρία κομμάτια στη σκηνή του ιστορικού \”Ροδον\” club.

Το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ \”Code of Obsession\” ακολουθεί τον Ιούλιο του 1990.Με την μία πλευρά στις 33 και την άλλη στις 45 στροφές!

Τον Σεπτέμβριο του 1991 κυκλοφόρησαν το 12inch 4-track \”Warm Nights Driving On Wet Streets\” ως το πρώτο δείγμα της νέου τους concept αλμπουμ \”Radio Telescope Mysteries\” που τελικά κυκλοφόρησε αποσπασματικά  σε μελλοντικές κυκλοφορίες. Το άλμπουμ γράφτηκε και ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια μακρόχρονων session σε όλη τη διάρκεια του 1991.

Το 1992 δύο ακόμη τραγούδια από το άλμπουμ ,τα \”Energi-ya\” και \”The Lesser Water Snake\”  βρέθηκαν σε δυο αντίστοιχες συλλογές (\”Random Relations Vol.1\” & \”Crash – A Tribute to JG Ballard\”), ενώ την ίδια περίοδο o Νίκος Βολιώτης ξεκινάει σόλο καριέρα, και ταυτόχρονα συμμετέχει σε άλλα project. Ο Γιώργος Γερανιος τον αντικαθιστά στη σκηνή και οι IT95 συνεχίζουν με μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων σε απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Επιστρέφουν στο studio τρία χρόνια αργότερα για να ηχογραφήσουν το \”Overcast\” στο οποίο συμμετείχε και ο Coti.

Ο Νίκος ήταν επίσης παρών στο στούντιο και  συνέβαλε  με μια νέα εκτέλεση του \”Lacerta\”, κομμάτι από το πρώτο τους album, εξ ολοκλήρου ηχογραφημένο στο τσέλο. Οι δύο αυτές ηχογραφήσεις μαζί με 6 κομμάτια του \”χαμενου\” άλμπουμ του1992 έγινε το υλικό για δύο ep,τα \”Ocean\” & \”Overcast\” που κυκλοφόρησαν το 1995.

Το 1996 το συγκρότημα εμφανίζεται στο πρώιμο Rockwave,το  Rock of Gods φεστιβάλ για τελευταία φορά προτού εξαφανιστεί.

Τον Δεκέμβριο του 2006 έγινε η πρώτη προσπάθεια επιστροφής, όταν ο Alex και ο Γιώργος, σαν ITNF και με την προσθήκη της Magdalena Sverlander στα Synth έκαναν την πρώτη συναυλία τους μαζί μετά από 10 χρόνια, ανοίγοντας για τους Plaid στην Αθηναϊκή τους εμφάνιση.

Η οριστική επανασύνδεση των In Trance 95 με τον αρχικό line up και όνομα ήρθε λίγο παραπάνω από τρία χρόνια αργότερα, όταν ο πρώην Depeche Mode, Alan Wilder τους κάλεσε να ανοίξουν την συναυλία του τωρινού του σχήματος  Recoil, στην Αθήνα, στις 10 του Απρίλη 2010.

Το συγκεκριμένο live έφερε ξανά μαζί τον Alex και τον Νίκο στο στούντιο, την ίδια περίοδο που η Νεουρκέζικη εταιρεία Minimal Wave πρότεινε στο γκρουπ να κυκλοφορήσει μια συλλογή με τα πρώιμα tapes τους, διαλεγμένα από την Veronica Vasicka, DJ & ιδιοκτήτρια της εταιρείας.

Ταυτόχρονα με την επεξεργασία του υλικού, το ντουέτο αποφάσισε να δοκιμάσει και κάποιες καινούργιες ιδέες. Το αποτέλεσμα ήταν ένα καινούργιο ολοκληρωμένο άλμπουμ, το \”Abovearth\” το οποίο ενθουσίασε τη νέα τους εταιρεία που αποφάσισε να το κυκλοφορήσει σχεδόν ταυτόχρονα με την συλλογή \”Cities Of Steel & Neon\”.

Και τα δυο άλμπουμ είναι έτοιμα για να βγουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011 και ήδη οι IT95 πειραματίζονται σε ολοκαίνουργιο υλικό, ενώ μόλις τώρα τέλειωσαν και το πρώτο τους video clip ύστερα από πολλά χρόνια, για το κομμάτι \”Wave (Are We Alone)\”.

IT95 on stage:
Alex A Machairas: Vocals, CS01 synth, Monotron, Synsonics.
Nik J Veliotis: CS01 synth, effects,el.guitar, tapes, vocals.
Magdalena M Sverlander: CS01 synth.
Anna Athanasouli: CS01 synth.

Main Discography:
15/12/1988: Desire To Desire/Brazilia (7\” wipe out recs WOR013)
12/06/1989: 21st C.E.T. (7\” wipe out recs WOR016)
09/07/1990: Code Of Obsession (LP wipe out recs WOR029
10/09/1991: Warm Nights Driving On Wet Streets (12\” elfish ELF02)
1992: Radio Telescope Mysteries (LP Elfish/unofficial ELF05)
1995: Ocean EP and Overcast EP (Both on Indivisible IDV01 + IDV03)
2011: \”Abovearth\” and \”Cities Of Steel And Neon\”