Το ΜAD διοργανώνει μια εμφάνιση του διεθνούς φήμης συγκροτήματος, κάτω από την Ακρόπολη, την Τρίτη 29 Ιουλίου στις 21:00 στην
Πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο. Ποιοί είναι όμως οι grand avenue;

Πρόκειται για ενα δανέζικο συγκρότημα,που έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες παρόλο που είναι νεοσύστατο. Τα ιδρυτικά μέλη των Grand Avenue, Rasmus Walter Hansen (τραγουδιστής και κιθαρίστας) και Niels-Kristian Bærentzen (κιθαρίστας) συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Λονδίνο το 1997 κατα τη διάρκεια των μουσικών σπουδών τους. Στην παρέα μπήκαν αργότερα και οι Marc Stebbing (μπασίστας), Hjalte Thygesen (ντράμερ). Ο Walter μαζί με τον κιθαρίστα Baerentzen έγραφαν
μαζί στίχους και μουσική και αυτό τους οδήγησε στη δημιουργία των Grand Avenue.

Σύντομα, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single What\’s On Your Mind το 2003 που μάλιστα έγινε μεγάλο hit .Μετά απο αυτήν τους την επιτυχία, η δισκογραφική εταιρεία ΕΜΙ πλησίασε το νεο συγκρότημα. Το What\’s On Your Mind αλλά και τα singles Happy With A Secret και After The Rain αποτέλεσαν και την αφορμή για να προταθεί το συγκρότημα σε δύο βασικές κατηγορίες των Danish Music Awards μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το album-ντεμπούτο των grand avenue κυκλοφόρησε το 2003 ενώ το 2005 το συγκρότημα
μεταφέρθηκε στην Νέα Υόρκη, για χάρη της προετοιμασίας του νέου τους album She με παραγωγό τον Bryce Goggin, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Evan Dando και τον Sean Lennon.
 
Ωστόσο, για την προετοιμασία της νέας τους δουλειάς η μπάντα μπήκε σε αυστηρό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα για την ηχογράφηση του The Outside που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2008, τα μέλη της μπάντας συγκεντρώνονταν στο studio κάθε μέρα πριν τις 10 το πρωί και ακολούθησαν αυτό το πρόγραμμα για τουλάχιστον 10 μήνες. Tο αποτέλεσμα φυσικά τους δικαίωσε. Το 45λεπτο album τους είναι μια ξεχωριστή δουλεία. Η τέλεια παραγωγή,οι απίστευτες μελωδίες,η χαρακτηριστική φωνή του Rasmus Walter Hansen μοιάζουν με τις soulful καταβολές του Bono.

Το The Outside, το οποίο θα ακούσουμε στο Mad Live in Athens, ηχογραφήθηκε στα Sweet Silence Studios στην Κοπενχάγη και στο Metropolis Studios του Λονδίνου.