Από το ντεμπούτο τους “Fanfares” που κυκλοφόρησε το 2012, ήταν προφανές ότι οι Gogo Penguin ήταν κάτι ξεχωριστό και ότι θα μας απασχολούσαν για πολύ, πολύ καιρό. Κανείς δεν μπορούσε να περιγράψει τι ακριβώς ήταν αυτό που έπαιζαν: ήταν ένα piano-jazz τρίο στη δομή του που χρησιμοποιούσε τεχνικές του triphop και της electronica, ήταν σίγουρα minimal και δημιουργούσε μια ambient αίσθηση. Κι όμως, αυτή η περίπλοκη “συνταγή” δούλευε τόσο καλά, ώστε να τους φέρει την υποψηφιότητα για το Καλύτερο Άλμπουμ της Χρονιάς στα Worldwide Awards!

Η συνέχεια με το επόμενο άλμπουμ τους “v2.0” ήταν ακόμα καλύτερη, φέρνοντας τους στις υποψηφιότητες για το περίφημο Mercury Prize Award του 2014, την πιό σημαντική τιμή για τους ανερχόμενους βρετανούς καλλιτέχνες. Ως επιστέγασμα της επιτυχίας τους, ήρθε η υπογραφή στην περίφημη δισκογραφική Blue Note, όπου κυκλοφορούν τις δουλειές τους από το 2016, με πιο πρόσφατο το εξαιρετικό, ομώνυμο άλμπουμ τους του 2020.

Όσο εντυπωσιακοί κι αν είναι οι δίσκοι τους, η φήμη τους έχει χτιστεί πάνω στην μοναδική ζωντανή εμπειρία μιας συναυλίας τους. Οι κριτικές είναι διθυραμβικές και αυτό συμβαίνει είτε εμφανίζονται σε jazz συναυλιακούς χώρους είτε στα μεγαλύτερα ποπ φεστιβάλ του κόσμου!

Η εμφάνισή τους στο Μουσείο Ακρόπολης θα περιλαμβάνει υλικό από ολόκληρη την καριέρα τους, καθώς και καινούργιο υλικό.