Οι νεαροί Γιαγκίνηδες που αυτό – χαρακτηρίζονται ως ρεμπέτικο – λαϊκοπαραδοσιακό σχήμα, έχουν αλωνίσει τους δρόμους των ελληνικών πόλεων και νησιών προκαλώντας «χαμό» στα social media, με εκατοντάδες χιλιάδες προβολές, αποκτώντας φανατικό κοινό σε όλη την Ελλάδα.

Δημιουργήθηκαν το 2019 από δύο νεαρούς μουσικούς, τον Σπύρο Ζήση και τον Παναγιώτη Σικλαφίδη, οι οποίοι αποφάσισαν να μοιραστούν την αγάπη τους για την ρεμπέτικη μουσική παίζοντας μουσική στα στενά της Θεσσαλονίκης. To 2022 κυκλοφόρησαν τον δίσκο τους «Άνθρωποι του δρόμου», ενώ μέσα στο 2023 αναμένεται η νέα τους δισκογραφική δουλειά.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο έκαναν τη πρώτη τους μεγάλη sold out συναυλία στην Αθήνα και το Θέατρο Ρεματιάς και όλο τον χειμώνα «όργωσαν» τη χώρα απ’ άκρη σε άκρη με απανωτές sold out εμφανίσεις από τον «Σταυρό Του Νότου» και το ιστορικό «Κύτταρο» στην Αθήνα, έως το We στη Θεσσαλονίκη κι όλες τις εγχώριες μουσικές σκηνές.

Ενόψει της καλοκαιρινής περιοδείας τους, έστησαν full band κουαρτέτο, εμπλουτίζοντας το live τους με δεύτερο μπουζούκι, φλάουτο, κοντραμπάσο και κρουστά.

Οι Γιαγκίνηδες είναι:

  • Παναγιώτης Σικλαφίδης – μπουζούκι, φωνή
  • Σπύρος Ζήσης – κιθάρα, φωνή
  • Σπύρος Κουρουμπέτσης – κρουστά
  • Σάκης Πολύζος – κοντραμπάσο