Το συγκρότημα Figli di Madre που αποτελείται από οκτώ Ιταλούς από το Μιλάνο και παίζουν Spaghetti Balkan, χαρακτηρισμό που οι ίδιοι δίνουν στη μουσική τους, εμφανίζονται από τις 5 μέχρι και τις 11 Μαρτίου στη μουσική σκηνή Half Note Jazz Club.

Figli di Madre Ignota. Το όνομα τους σημαίνει παιδιά αγνώστου μητρός. Με αυτό τον τίτλο χαρακτήριζαν επίσημα στην Ιταλία τα ορφανά παιδιά των οποίων οι μητέρες δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να τα αναγνωρίσουν.
 
Παρόλο που πλέον ο όρος αυτός δεν χρησιμοποιείται και δεν αποτελεί προσβολή, οι Figli Di Madre Ignota τον χρησιμοποιούν για να εκφράσουν ότι έχουν χαθεί οι ρίζες στη μουσική. Μουσική, όπως αυτή που παιζόταν την δεκαετία του ’60. Αυτή που μπορούσε κανείς να ακούσει ζωντανά για να χορέψει. Μουσική σαν αυτή του Renato Carosone και του Fred Buscaglione. Αστεία, χιουμοριστική και ταυτόχρονα χαλαρή και εντυπωσιακή. 

Έτσι, για να δικαιώσουν το όνομά τους παίζουν ότι τους έρθει. Διαβολικές πόλκες, ska, klezmer, retro mood, swing, ξέφρενες ταραντέλες και κυρίως βαλκανική μουσική. Τα χάλκινα κυριαρχούν και το πάρτυ αρχίζει με τις πρώτες νότες. Η μουσική τους είναι για ξέφρενο χορό και τρελή διασκέδαση.

Εμφανίστηκαν το 1999 με το πρώτο τους demotape Orango Tango Topless. Ακολούθησαν τα CD, Kanakapila (2001), Tamboo Tamboo (2004), και πρόσφατα το Fez Club, όπου συμμετέχει και ο Roy Paci στο Theme from Paradise.

Φορούν παρδαλά φέσια και κομψά cool κοστούμια και οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι πραγματικά ηλεκτρικές και ξεκαρδιστικές. Είναι σαν να παίζει μια βαλκανική ορχήστρα χάλκινων μαζί με μια αμιγώς ροκ μπάντα.

Ξεκίνησαν δίνοντας ηλεκτρικό ήχο στην λαϊκή Ιταλική μουσική όπως η ταραντέλα, αλλά στην πορεία βρήκαν την πραγματική έμπνευση στις Βαλκανικές ορχήστρες χάλκινων και μελωδίες και όπως όλοι οι καλοί αυτοαποκαλούμενοι χωρίς ρίζες καλλιτέχνες, παίρνουν το πνεύμα χορεύουμε ή χανόμαστε και το συνδυάζουν με ένα δυναμικό ροκ σύνολο.