Στο κείμενο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε μερικές από τις εκθέσεις που εγκαινιάστηκαν στο πλαίσιο της Photobiennale / 20η Φωτογραφική Συγκυρία στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι και λίγες…

Στο κείμενο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε μερικές από τις εκθέσεις που εγκαινιάστηκαν στο πλαίσιο της Photobiennale / 20η Φωτογραφική Συγκυρία στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι και λίγες…


Οι εκθέσεις της Photobiennale της Θεσσαλονίκης ξεκινούν από το Αλατζά Ιμαρέτ όπου εκεί παρουσιάζεται η Archive_Belfast του Claudio Hils.


Το Αντλιοστάσιο φιλοξενεί την έκθεση Μια Στιγμή του Boris Kirpotin, ενώ το Αρχαιολογικό Μουσείο The Dodo και το Νησί Μαυρίκιος, Συναντήσεις του Φανταστικού, Harri Kallio.


Δέκα είναι οι καλλιτέχνες για το Βυζαντινό Μουσείο και την έκθεση «Η Ελλάδα σήμερα ECB Annual Photography Award 2007». Οι καλλιτλέχνες είναι: Γιώργης Γερόλυμπος, Βαγγέλης Γεωργάς, Κατερίνα Γάκα, Γιώργος Κορδάκης, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Αγγελική Σβορώνου, Μιχάλης Σουρλής, Χρήστος Σωτηρόπουλος, Αγγελική Χρυσανθακοπούλου, Γιώργος Ψάνης.


Η έκθεση Time is not now, Duane Michals τρέχει στο Μουσείο Φωτογραφίας, ενώ η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει αναλάβει να παρουσιάσει «Τρεις γενιές Ιταλών δημιουργών απέναντι στον χρόνο», με τους Marina Ballo Charmet, Antonio Biasucci, Marco Campanini, Mario Cresci, Guido Guidi, Mimmo Jodice, Claudia Pozzoli, Alessandra Spranzi, Martina Della Valle και Silvio Wolf.


Στο Γενί Τζαμί θα βρείτε την έκθεση Home από τους Αndrej Kramarz και Weronika Lodzinska και στο Γκαίτε την Breaking Bread από τον Elias Hassos.


Το ΜΙΕΤ έχει τρεις εκθέσεις (αφιερώστε μια ολόκληρη μέρα εκεί). Οι εκθέσεις: «Αρις Γεωργίου Θεσσαλονίκη / Αυτεπαγγέλτως», Αρις Γεωργίου, «Κυκλαδικές Περιπλανήσεις», Eric Bance και «Όταν το ρεύμα βγήκε από την πόλη – Ελλάδα 1962», Gilles Ehrmann


Το Μπεζεστένι μονοπωλεί η έκθεση «Ανεκπλήρωτος Χρόνος, Alexey Titarenko» και τα Ψυγεία τα «Πρόσωπα του χρόνου», με τους Aia Jüdes (SWE), Philippe Migeat (FR), Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης, Γιάννης Κωσταρής, Αθηνά Χρόνη (GR), Γιάγκος Αθανασόπουλος (GR), Κάρμεν Πολυδώρου (GR), Gérard Collin-Thiébaut (FR).


Τέλος στην Τούμπα, στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, απολαύστε την «Πτήση Παρίσι – Ζυρίχη SR 701, 1977» του Peter Knapp, «Το ταξίδι του Οδυσσέα», Brigitte Bauer (FR), Φανή Σαρρή (GR) και το «UFO», Szymon Roginski.


Ανακαλύψτε περισσότερα στο www.photobiennale.gr.