Από τις 3 έως τις 6 Απριλίου 2017 θα διεξαχθεί στη Μπολόνια η 54η Διεθνής Έκθεση Παιδικού Βιβλίου και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος θα συμμετάσχουν με δικό τους περίπτερο, με στόχο τη διεθνή προβολή και μετάφραση παιδικών βιβλίων από σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς και εικονογράφους.

Η αυτόνομη συμμετοχή στη σημαντικότερη διεθνή έκθεση παιδικού βιβλίου εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής και συστηματικής προσπάθειας των Εκδόσεων Παπαδόπουλος για πώληση δικαιωμάτων στο εξωτερικό και θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο της πρόσφατης κυκλοφορίας στην Ιαπωνία από τον εκδοτικό οίκο WorldLibrary του εικονογραφημένου βιβλίου Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη σε εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου (Κρατικό Βραβείο 2015) και του εικονογραφημένου βιβλίου Οχ χταπόδι, λάθος πόδι! του Αντώνη Παπαθεοδούλου σε εικονογράφηση του Πέτρου Μπουλούμπαση. Οι παραπάνω κυκλοφορίες βιβλίων Ελλήνων δημιουργών στο εξωτερικό έρχονται να προστεθούν στη μεγάλη λίστα παιδικών βιβλίων των Εκδόσεων Παπαδόπουλος που έχουν μεταφραστεί την τελευταία δεκαετία σε παραπάνω από 10 γλώσσες και η οποία ξεπερνάει συνολικά τα 200 παιδικά βιβλία.

Στο περίπτερο των Εκδόσεων Παπαδόπουλος στη Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στην Μπολόνια, όπου θα κυριαρχούν υπέροχα εικαστικά από Έλληνες εικονογράφους, θα λάβουν χώρα συναντήσεις με σημαντικούς εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού, ενώ θα το επισκεφτούν Έλληνες συγγραφείς παιδικών βιβλίων που θα παρευρεθούν στην τετραήμερη έκθεση.