Οι εκδόσεις Ίκαρος συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου με μια συνάντηση συγγραφέων, ποιητών και εικονογράφων που εκδίδουν τα βιβλία τους στον Ίκαρο, στο ιστορικό βιβλιοπωλείο της οδού Βουλής 4 στις 23 Απριλίου.

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά, να συνομιλήσετε μαζί τους και να σας υπογράψουν τα βιβλία τους!

11:30-13:00: Μαρία Αγγελίδου, Μυρτώ Δεληβοριά, Χρήστος Κούρτογλου, Αντώνης Παπαθεοδούλου, Αλέκος Παπαδάτος, Ίρις Σαμαρτζή,

13:00-14:30: Γιάννης Αντιόχου, Χρήστος Γιανναράς, Κική Δημουλά, Αρίστος Δοξιάδης, Λέλη Μπέη, Δημήτρης Νόλλας, Δημήτρης Οικονόμου, Θάνος Σταθόπουλος, Γιώργος Ψάλτης.

H 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αφιερωμένη στους Μιγκέλ ντε Θερβάντες και Ουίλιαμ Σαίξπηρ που έφυγαν από τη ζωή την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616).

Με αφορμή τη συμπλήρωση 400 ετών από τότε, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ ― Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, φιλοδοξεί να καθιερώσει και στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου μέσω της καμπάνιας «Διαβάζω και αλλάζω».

Στόχος της καμπάνιας «Διαβάζω και αλλάζω» είναι η ανάδειξη της ανάγνωσης ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτισμικής μας ταυτότητας αλλά και ως μέσο για την προσωπική πρόοδο και ψυχαγωγία κάθε αναγνώστη.

Πλήθος εκδηλώσεων θα διοργανωθούν όλο τον Απρίλιο σε Ελλάδα και Κύπρο, και θα κορυφωθούν την 23η Απριλίου.