Οι ηθοποιοί της Ομάδας Pequod δίνουν μια έξτρα απογευματινή παράσταση του έργου του Χρήστου Αγγελάκου «Οι δυο μας τώρα», τη Μεγάλη Τρίτη, 15 Απριλίου, στις 6.15 μ.μ., στο θέατρο Skrow.

Tα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν εξολοκλήρου στην Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος». Σας περιμένουμε για να ενισχύσουμε όλοι μαζί τη δράση της, με το αντίτιμο των 12 ευρώ, αλλά και με συσκευασμένα τρόφιμα που μπορεί να φέρει όποιος θέλει. Για τον ίδιο σκοπό, οι Εκδόσεις Ευρασία θα διαθέσουν και τα έσοδα από την πώληση του προγράμματος-βιβλίου της παράστασης. Τη δράση υποστηρίζει η ΜΚΟ ΜΙΤΟΣ.
 

Η παράσταση

Άνθρωποι στα όρια της αντοχής τους.
Άνθρωποι εμμονικά προσηλωμένοι στο παρελθόν.
Άνθρωποι που κοκκινίζουν σαν παντζάρι σε κάθε επαφή.
Άνθρωποι οικείοι ή ξένοι μεταξύ τους, διασταυρώνονται στο παγκάκι ενός πάρκου, μιας πόλης «σαν την Αθήνα».
 
Στιγμές του παρόντος που προσπερνάμε, ανυπομονώντας να έρθει το μετά ή αδυνατώντας να ξεχάσουμε το πριν.
 
Μέσα σε 11 σύντομες σκηνές, τα πρόσωπα ξεκαθαρίζουν τους παλιούς τους λογαριασμούς ή δημιουργούν νέους. Ανταλλάσσουν τις ιστορίες τους. Αποκαλύπτουν τα μυστικά τους. Παλεύουν με την απώλεια. Συμφιλιώνονται με το τέλος.
 
Οι ηθοποιοί εναλλάσσονται στους ρόλους τους από παράσταση σε παράσταση, αλλάζοντας τους όρους με τους οποίους παίζεται αυτό το «τώρα» κάθε φορά. Κι έτσι το έργο γίνεται κι αυτό με τη σειρά του ένα παιχνίδι που αλλάζει διαρκώς επί σκηνής.
 
Σκηνοθεσία – Ερμηνείες: Γιάννης Λεάκος, Νικολίτσα Ντρίζη, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Αγγελική Παπαθεμελή
 
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Φωτογραφίες: Γεράσιμος Νεόφυτος

Ο Άλλος Άνθρωπος

«Η ιδέα της Κοινωνικής κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος” ξεκίνησε όταν είδαμε στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούν πια να αγοράσουν. Η πρώτη σχεδόν αυτονόητη δράση ήταν να μαγειρέψουμε από το σπίτι μας φαγητά και να τα μοιράσουμε. Μετά αποφασίσαμε να μαγειρεύουμε “ζωντανά” το φαγητό στον κόσμο, για να σπάσουμε τη ντροπή που πιθανώς να ένιωθε κάποιος όταν του μοιράζαμε μαγειρεμένο φαγητό. Δεν κάνουμε φιλανθρωπία, ούτε ελεημοσύνη. Μαγειρεύουμε επί τόπου, τρώμε όλοι μαζί και ζούμε όλοι μαζί!»

http://oallosanthropos.blogspot.gr/p/blog-page_4.html