Οι DuoFicellθα παρουσιάσουν τη μουσική τους παράσταση με τίτλο “8 Strings of Harmonyμε ένα βιολί και ένα βιολοντσέλο, στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Διεύλεσις”.

 

Η μουσική αρχίζει να ατροφεί όταν απομακρύνεται πολύ από το χορό. Η ποίηση αρχίζει να ατροφεί όταν απομακρύνεται πολύ από τη μουσική. 8 Strings in harmony”- ένα βιολί και ένα βιολοντσέλο… Σωματικές ιστορίες και μουσικές εικόνες…

 

Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» φιλοξενεί τους DuoFiCell και σας προσκαλεί σε μια παράσταση όπου η μουσική συναντάει το χορό, την ποίηση και την εικόνα σε μια πρωτότυπη σύνθεση τεχνών.

 

«Πολλές φορές, έχω αναρωτηθεί γιατί το να συνεργάζεσαι με άλλους σε μια ομάδα είναι πιο δύσκολο απ’ ό,τι το να εργάζεσαι μόνος. Το να ερμηνεύεις μουσική ακούγεται στους περισσότερους κάτι πολύ ρομαντικό: μια ζωή σε μια σκηνή, με τα φώτα και χειροκροτήματα… Όμως, η μουσική προϋποθέτει ταυτόχρονα, μια εκνευριστική απομόνωση. Η ισορροπία αμφιταλαντεύεται από τη μία πλευρά στην άλλη, όπου δύσκολα ελέγχει κανείς το ΕΓΩ του. Εδώ έρχεται η πανέμορφη μουσική δωματίου. Μας παίρνει από τον θάλαμο της μοναξιάς, μας δίνει απαντήσεις και μας βοηθά να ωριμάσουμε. Αυτό το ρεσιτάλ είναι σαν μια εξομολόγηση… Υπάρχει ζωή και αγάπη σε κάθε ήχο. Κάθε νότα αναζητά την αρμονία… αναζητά την ευτυχία!»

Duo FiCell

 

Σολίστ:

Luminita Anca Macavei: βιολί

Σταύρος Παργινός: βιολοντσέλο

 

Χορεύουν:

Μυρτώ Μουζάκη, Ioana Macavei

 

Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.