Είναι ευτυχής συγκυρία το να γιορτάζουν οι Dub Trio τα 10 χρόνια τους και να μας επισκέπτονται στα πλαίσια της εορταστικής τους περιοδείας, 4 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους, για να μας χαρίσουν ένα βράδυ πέρα από τα συνηθισμένα.

Γνήσιο βίαιο instrumental metal αναμεμειγμένο με deep-grooving reggae breaks όπως μόνο το Τρίο από το Brooklyn που έχει αφήσει το στίγμα του ανεξίτηλο στην ιστορία του Dub, ξέρει να προσφέρει. Την Κυριακή 6 Απριλίου στο Six D.O.G.S.

Οι Dub Trio λοιπόν επιστρέφουν για να γιορτάσουν τα 10 χρόνια ύπαρξης τους και μάλιστα κουβαλάνε μαζί τους και τον 5ο και πλέον δυναμικότερο δίσκο τους, μέχρι τώρα, ένα ακόμα απίστευτο χαρμάνι ήχων και μουσικών στυλ. Ο δίσκος βρίσκει τα μέλη να εναλλάσσουν μεταξύ τους μουσικά όργανα και να τυραννούν ότι κουμπί, διακόπτη και πετάλι βρουν μπροστά τους μέχρι να καταλήξουν στον χαρακτηριστική τους έκφανση της dub μουσικής. Αν οι αρχαιολόγοι έσκαβαν μετά τον επόμενο παγετώνα και έβρισκαν ένα δίσκο των Dub Trio θα ήταν το πλέον αντιπροσωπευτικό μουσικό δείγμα της κοινωνίας της Νέας Υόρκης. Τόσο απροσάρμοστα διαφορετικό αλλά με έναν μυστηριώδη τρόπο μαγευτικά ενδιαφέρον.

Έχοντας συνεργαστεί στενά σε ηχογραφήσεις αλλά και ζωντανές εμφανίσεις με μια ευρεία γκάμα καλλιτεχνών όπως οι Mike Patton (περιοδεύουν συχνά μαζί του κι ο Mike αναλαμβάνει να ντύσει τη μουσική τους με την ιδιαίτερη φωνή του. Επίσης, ήταν η μπάντα που αποτελούσε τον συναυλιακό κορμό των Peeping Tom), Rage Against the Machine, Mos Def, Lady Gaga, Tupac Shakur, Matisyahu, Yoko Ono, Fugees, 50 Cent, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι η δύναμη τους έγκειται στην ικανότητα να παντρεύουν φαινομενικά αταίριαχτα μουσικά είδη και να παρουσιάζουν ένα μουσικό αποτέλεσμα απίστευτης στιβαρότητας, που πάντα πρέπει να παίζεται σε μεγάλη ένταση.

Τη δυνατότητα να πιάσουν λοιπόν τα επιθυμητά decibel λοιπόν θα έχουν στις 6 Απριλίου στην Αθήνα όταν και θα μας αποδείξουν περίτρανα γιατί θεωρούνται ως ένα από τα πιο εκρηκτικά live acts παγκοσμίως. Ο drummer Joe Tomino, ο μπασίστας Stu Brooks κι ο κιθαρίστας D.P. Holmes σας καλούν σ’ ένα ηχητικό πείραμα που θα παντρέψει ζωντανά στη σκηνή progressive, dub,metal, punk και reggae ρυθμούς ωθώντας τα αυτιά μας σε νέες ανεξερεύνητες ηχητικές κατευθύνσεις.

Opening Act: Bombing the Avenue

Official Url: http://www.dubtrio.com
Official Myspace Page: www.myspace.com/dubtrio
Official Facebook Page: https://www.facebook.com/dubtrio