Ο Δήμος Διακοπτού φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας Οι δρόμοι της φωτιάς, η οποία πραγματοποιείται από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος σε συνεργασία με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας.

Πρόκειται για μία ομαδική έκθεση φωτογράφων – μελών της Ε.Φ.Ε., με θέμα τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού.

Στην έκθεση συμμετέχουν συνολικά 34 φωτορεπόρτερ, οι οποίοι ακολούθησαν τα βήματα της φωτιάς για να αποτυπώσουν με το φακό τους το πέρασμά της.

Θα παρουσιαστούν 102 φωτογραφίες, σε μία έκθεση η οποία θα μας κάνει να θυμηθούμε, να συγκινηθούμε αλλά και να διατηρήσουμε ζωντανή μέσα μας την ανάμνηση των ανθρώπων που έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους. 

Παράλληλα η έκθεση έχει στόχο να αφυπνίσει συνειδήσεις, ώστε να δραστηριοποιηθούν όλοι  στην  ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των πολιτών για την μελέτη και την αντιμετώπιση μελλοντικών πυρκαγιών και καταστροφών.

Η έκθεση, της οποίας τη διοργάνωση έχει αναλάβει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Plasis – Πλάσις, θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 9  Αυγούστου στο Δήμο Διακοπτού.

Χορηγοί επικοινωνίας: www.culturenow.gr, Περιοδικό Momento