Ο πολυχώρος Passport στον Πειραιά παρουσιάζει τους Deus Ex Machina σ’ ένα μοναδικό live την Παρασκευή …

6 Απριλίου 2012.

Οι Deus Ex Machina δημιουργήθηκαν το 1989 στην Αθήνα από τις στάχτες του punk συγκροτήματος “Αδιέξοδο“. Μέσα από μια πληθώρα εμφανίσεων κατάφεραν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να αναδειχθούν σε ένα από τα δυναμικότερα γκρουπ της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής και πλέον το μακροβιότερο ενεργό συγκρότημα στην Ελλάδα, καθώς συμπλήρωσαν 21 χρόνια από τη δημιουργία τους.

Έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, που άφησαν εποχή λόγω της αστείρευτης ενέργειάς τους και του σταθερού κοινού τους το οποίο τους ακολουθεί παντού, ενώ από τις εμφανίσεις τους στο εξωτερικό ξεχωρίζουν η περιοδεία τους στην πρώην Γιουγκοσλαβία εν καιρώ πολέμου, η μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στα Σκόπια το 1994, η Biennale 2000 στο Τορίνο και οι εμφανίσεις τους στην Βουλγαρία.

Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από τον έντονο πολιτικοκοινωνικό στίχο και πολλές εμφανίσεις τους έχουν γίνει με σκοπό την αφύπνιση και την ενίσχυση της κοινωνικής συνείδησης και αλληλεγγύης, ενάντια στον πόλεμο και τον ρατσισμό, διεκδικήσεις δικαιωμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος κ.α. Επίσης συνέβαλαν στη δημιουργία σχολείου στην περιοχή της Τσιάπα στο Μεξικό.
 

Σε μια εποχή που η κρίση επηρεάζει την κοινωνικοπολιτική μας ζωή, η μουσική και οι στίχοι των Deus Ex Machina ακούγονται πιο επίκαιροι από ποτέ.

Το 2005 δημιούργησαν την δική τους δισκογραφική εταιρία μαζί με τους Earthbound (Lab records).

Το 2010, με την ευκαιρία της επετείου των 20 ετών τους, πραγματοποίησαν συναυλίες στις οποίες συμμετείχαν όλα τα μέλη (παλαιά και νέα) που έχουν περάσει από το συγκρότημα ως σήμερα.

Αυτόν τον καιρό ετοιμάζουν καινούριο υλικό για το νέο τους album το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά και δουλεύουν πάνω σε ένα ντοκιμαντέρ που θα αφορά στη μέχρι τώρα πορεία τους.

Οι Deus αποτελούνται από τους:

Stavros X (vocals)
Dimitris Spyropoulos (guitar)
Dimitris Manthos (bass)
Tolik (guitar)
Kostas Petrou (drums)

Δισκογραφία:

Motorpsycho (Hitch Hyke 1990)
Execute/Iraq n Roll 7\’\’ (Hitch Hyke 1993)
Worlds Apart (Hitch Hyke 1994)
No silence/SDS (Hitch Hyke 1995)
Different? (EP , Hitch Hyke 1997)
Signs (Hitch Hyke 2003)
Time Expires (EP, The Lab 2007)
38mm (7”,The Lab Records 2011)
 

+ opening act: Sick Joke