Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 οι Barbara’s Straight Son θα παίξουν live στο Ρομάντσο για να γιορτάσουν την επίσημη κυκλοφορία του A Memoir of Kilgore Trout, που θα διατίθεται δωρεάν στο κοινό μέσα από το site του γκρουπ από τις 4 Δεκεμβρίου. Η βραδιά θα ανοίξει με live του Lowtronik και θα κλείσει ο Dimitris Papadatos με DJ set.

Barbara’s Straight Son

Οι Barbara’s Straight Son (Νίκος Χαλντούπης και Φώτης Βελέντζας) ξεκίνησαν το 2004 ως ένα noise/breakcore ντουέτο. Το 2008 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Randomness is not easy to achieve, ενώ το 2009 προστέθηκαν ο Λουκάς Γιαννακίτσας (bass) και ο Αλέξης Σταυρόπουλος (drums). Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το κουαρτέτο πλέον πειραματίζεται πάνω στο νέο του ήχο. Ο δεύτερος δίσκος των Barbara’s Straight Son, A Memoir of Kilgore Trout είναι επηρεασμένος από την περίπλοκη γραφή του συγγραφέα Kurt Vonnegut (1922 – 2007) και την θεματολογία των μυθιστορημάτων του. Από τις αρχαίες θρησκείες μέχρι τα ταξίδια στο χρόνο, από τη σάτιρα στην επιστημονική φαντασία, από το drum ‘n bass στο electro-punk και όλα τα ενδιάμεσα, τα νέα κομμάτια των Barbara’s Straight Son συνδυάζουν το παρελθόν της μπάντας, το παρόν και το μέλλον.

Lowtronik

Ο Lowtronik κινείται στο παρασκήνιο της indie σκηνής σχεδόν μια δεκαετία τώρα, δοκιμάζοντας τα όρια μεταξύ διαφορετικών ειδών μέσα από συνεργασίες με τη Yodashe, τον Nokalypse, τον DJ Marble, την Τζένη Καπάδαη, τον Γιώργο Καλούδη, αλλά και γράφοντας μουσική για ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους. Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο του δίσκο με τίτλο Cuts, Edits, Versions, ενώ σύντομα θα έχει έτοιμο και ένα νέο EP.