Την Πέμπτη 31 Ιουλίου το Φεστιβάλ Πέτρας φιλοξενεί το Θεατρικό Σχήμα Λεωνίδα Λοιζίδη και την παραγωγή του Βάκχες του Ευριπίδη, σε απόδοση της Μαρίκας Θωμαδάκη και σκηνοθεσία του Λεωνίδα Λοϊζίδη.

Οι Βάκχες, η κλασική τραγωδία του Ευριπίδη, θα περιοδεύσει με το Θεατρικό Σχήμα Λεωνίδα Λοιζίδη, σε ελληνική παραγωγή, σε όλο τον κόσμο. Λίγο πριν έρθει το φθινόπωρο και ταξιδέψει στην Αμερική, κάνει μία στάση στην Πετρούπολη.

Ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Λοϊζίδης και το θεατρικό του σχήμα διακρίνονται από την 20ετή ενεργή πορεία τους στο θεατρικό στερέωμα, στην οποία υπηρέτησαν το ποιοτικό θέατρο, με καλλιτεχνικές επιτυχίες που είχαν την τύχη να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να περιοδεύσουν σε Ευρώπη και Αμερική.

Η περιοδεία του θεατρικού σχήματος με την παράσταση Βάκχες βρίσκεται υπό την αιγίδα των ελληνικών υπουργείων Εξωτερικών, Τουριστικής ανάπτυξης, Μεταφορών και Επικοινωνιών , του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού καθως επίσης του ΠΟΔΑ (Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων) και της UNESCO.

Ο θίασος είναι 8μελής και μαζί με τον σκηνοθέτη, τον τεχνικό (χειριστής φώτων και ήχου) και την οργανώτρια παραγωγής, απαρτίζουν την εντεκαμελή ομάδα που θα ταξιδέψει για να την υλοποίηση αυτού του μεγαλόπνοου σχεδίου.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι: Απόδοση: Μαρίκα Θωμαδάκη, Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Λοιζίδης, Μουσική: Δημήτρης Κατής, Σκηνικά-Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη, Οργάνωση Παραγωγής : Χρυσάνθη Γεωργαντίδου.