Είναι τελικά μυστήριο τρένο οι BAiLdSA…

Βάζουν στις αποσκευές τους δίσκους τους, United States of Balkans και zVaRnA, παίρνουν όλη την ενέργειά τους απ’ τις συναυλίες τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, φορτώνουν τις συνεργασίες τους με τον Manu Chao, τους Kultur Shock και τους New Model Army, επιβιβάζονται στο Balkan Express (Ride the Train), το τελευταίο τους single που περιλαμβάνεται στον δίσκο που ετοιμάζουν κι έρχονται να τα μοιραστούν μαζί μας.

Αποβιβάζονται στη σκηνή με μυστήριους συνδυασμούς από βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες από ska, punk, reggae, rap, indie, post-rock και stoner αέρα και δεν αφήνουν κανέναν στη θέση του.

Ride the train μαζί τους!


Οι Baildsa, ένα γκρουπ με βάση τη Θεσσαλονίκη, συνδυάζουν βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με post punk αισθητική. Το όνομα τους προκύπτει από την τουρκικής προέλευσης λέξη bayilmak (λιποθυμώ), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα χωριά των Βαλκανίων και με παρεμφερείς σημασίες όπως αγανάκτσα, μπούχτσα κτλ.

Η μπάντα έχει συμμετάσχει σε δεκάδες φεστιβάλ (BalkanFestRiver PartyAntiracist FestLos Almyros FestivalWakeUp FestPivolend FestivalViniskop Festival, Wrong Festival, Bohemi Festival, κτλ) σε Ελλάδα, Τουρκία, Αλβανία, Βουλγαρία και πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.


Line-Up:

Γιάννης Βαμβακάς (ακορντεόν)
Γιάννης Γκουντάνος (τύμπανα)
Θάνος Γκουντάνος (κιθάρα, φωνή)
Γιάννης Ιωαννίδης (μπάσο)
Δημήτρης Χαυλίδης (τρομπέτα)