Το πολυσυζητημένο νεο- νουάρ του Νίκου Τριανταφυλλίδη, «Οι Αισθηματίες», θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας, που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 28 Ιουνίου 2014,  με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής το γνωστό Ρώσο σκηνοθέτη Gleb Panfilov.

                                     

Πρόκειται για ένα από τα πιο αναγνωρισμένα φεστιβάλ της Ευρώπης που τυχαίνει να στεγάζεται στην πόλη – γνωστό φετίχ  του σκηνοθέτη. 

Στην επίσημη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Ρώσικο περίπτερο του Φεστιβάλ των Καννών, το 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας ανακοίνωσε το επίσημο διαγωνιστικό του πρόγραμμα όπου συγκαταλέγεται και η υποψηφιότητα των “Αισθηματιών” του Νίκου Τριανταφυλλίδη.

Για το ελληνικό κοινό, η έξοδος της ταινίας στις αίθουσες προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο του 2014.

Σύνοψη:

Ένας μεσήλικας αστός, υπεράνω πάσης υποψίας, με το παρατσούκλι ο “Δάσκαλος” (Τάκης Μόσχος) ζει απομονωμένος στην παραθαλάσσια έπαυλη του μαζί με την έφηβη κόρη του (Ηλιάνα Μαυρομάτη).  Πίσω όμως από τη μάσκα του εκκεντρικού λάτρη της τέχνης,  θησαυρίζει ως τοκογλύφος και αρχαιοκάπηλος, διακινώντας τα κλοπιμαία του μέσα σε νεκροφόρες που διασχίζουν την Αθήνα.  Τις  βρωμοδουλειές του  έχουν αναλάβει να «φροντίζουν» δύο νεαροί:  o Eρμής (Δημήτρης Λάλος) και ο Γιάννης (Χάρης Φραγκούλης).  Έκαστος εκ των δύο διαπράττει από ένα μοιραίο λάθος. Ο μεν Ερμής ερωτεύεται την έφηβη κόρη του «Δασκάλου», ο δε Γιάννης παθιάζεται με μία πόρνη (Ευτυχία Γιακουμή). Αμφότεροι, θα πληρώσουν ακριβά το τίμημα του να είναι Αισθηματίες….

“Οι «αισθηματίες» είναι πλάσματα του προηγούμενου αιώνα, τα οποία προσπαθούν μάταια να επιβιώσουν στο σύγχρονο καιρό μας”  –  Νίκος Τριανταφυλλίδης

«Οι Αισθηματίες» / The Sentimentalists

Ελλάδα 2014 | Διάρκεια 94’

Η ΝIMA Ενέργειες Τέχνης & Πολιτισμού παρουσιάζει μία συμπαραγωγή των:  Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Spectral, Marni Films, Stefi S.A., Telefilm , Supernova.

Πρωταγωνιστούν: Τάκης Μόσχος, Δημήτρης Λάλος, Χάρης Φραγκούλης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ευτυχία Γιακουμή, Αθηνά Παππά, Αντώνης Σπίνουλας, Κώστας Ξυκομηνός, Ρένος Χαραλαμπίδης, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Blaine L. Reininger, Στάθης Σταμουλακάτος, Ιωάννα Μπακαλάκου και ο Λευτέρης Μυτιλιναίος.  

Μουσική: ΤΗΕ ΒΟΥ, Σκηνικά: Κατερίνα Ζουράρη, Ενδυματολόγος: Βασιλική Σύρμα, Σχεδιασμός ήχου / Μιξάζ: Κώστας Φυλακτίδης, Μοντάζ : Γιώργος Μαυροψαρίδης, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Κοτρώτσης, Executive Producers:  Θεοφάνης Κιρκινέζος, Θεοδώρα Βαλέντη, Παραγωγή: Μαρίνα Δανέζη

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Νίκος Τριανταφυλλίδης

Διακρίσεις:

Βραβείο Καλύτερης Μουσικής – Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ταινίας – Ελληνική Ακαδημία Κιν/φου

Επίσημη Συμμετοχή –Διαγωνιστικό Τμήμα του 36ο Διεθνούς  Φεστιβάλ Μόσχας

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία εδώ