Ο Wim Mertens επιστρέφει στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι στο Ηρώδειο καλεσμένος του Φεστιβάλ Αθηνών, με κουιντέτο εγχόρδων για μία συναυλία στις 30 Ιουλίου 2017.

Μία ημέρα πριν, στις 29 Ιουλίου 2017, η Πρέβεζα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα στο δικό της «Ηρώδειο», το πρόσφατα ανακαινισμένο υποβλητικό Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης.

Με πάνω από 65 δίσκους στο ενεργητικό του και φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, ο Μέρτενς αγαπήθηκε για τον μινιμαλισμό της μουσικής του και τις ποικίλες επιρροές του από κλασική, ποπ, τζαζ και άμπιεντ μουσική.

Στο πρώτο μέρος της δίωρης συναυλίας θα παρουσιάσει την τελευταία του σύνθεση “Dust of Truths”, μια ωδή αφιερωμένη στην αρχαία Νικόπολη. Ο Μέρτενς εμπνεύστηκε το εν λόγω έργο από την Ελλάδα και τη μοναδική εμπειρία που βίωσε όταν έπαιξε σόλο πριν από τρία χρόνια στο Μνημείο του Οκταβιανού Αύγουστου στη Νικόπολη. Στο δεύτερο μέρος, το κοινό θα απολαύσει μία επιλογή από τα πιο γνωστά έργα του συνθέτη, τα οποία ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα: “Earmarked”, “Often a bird”, “Struggle for pleasure”, “Maximizing the Audience”, “The belly of an architect”, “No testament”, “Close Cover” και πολλά άλλα.

Η εκδήλωση στην Πρέβεζα διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Preveza Jazz Festival» και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Πρέβεζας.

Μια μεγάλη στιγμή για την Πρέβεζα.


Διαβάστε επίσης:

O Wim Mertens για μία μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο