Στο μπαρ Άλεκτον κάθε βράδυ μια σκηνοθέτης, μια ηθοποιός και ένας μουσικός αυτοσχεδιάζουν πάνω στο επεισόδιο της Οδύσσειας που εσείς διαλέγετε να ακούσετε…Φυσικά, τρώγοντας και πίνοντας!

Οι τρεις ραψωδοί αυτοσχεδιάζουν παραλλάσσοντας τους στίχους ή την ρυθμολογία, χρησιμοποιώντας σύνθετα μουσικά μέτρα και κλίμακες παρμένες από αρχέγονες παραδόσεις λαών (μογγολικό τραγούδι, φλαμένγκο, ινδικά ράγκας, ηπειρώτικο τραγούδι) αλλά και από τη σύγχρονη αυτοσχεδιαζόμενη μουσική. Οι μουσικοί/ραψωδοί με όργανα που εναλλάσσονται (ηλεκτρική κιθάρα, dijeridu, ακουστική κιθάρα, birimbao, Indian tabla, theremin, κρουστά, φωνητικά), ανασυνθέτουν την προσωπική τους Οδύσσεια, μετουσιώνοντάς τα σε κοινό παραστασιακό κώδικα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης μπροστά στο κοινό.

Η παράσταση ODC εντάσσεται σε έναν πολυετή κύκλο ερευνητικής δουλειάς της σκηνοθέτριας Έλλης Παπακωνσταντίνου πάνω στην αφηγηματική/ραψωδική λειτουργία και συγκεκριμένα στην ομηρική Οδύσσεια.

Η Οδύσσεια αυτή ξεκίνησε το 2002.  Σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Έλλης Παπακωνσταντίνου και με έναν πολυεθνικό θίασο. Η παράσταση παίχτηκε, στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου 2002, στα Εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, στην Όπερα του Καϊρου, στην Θερινή Ακαδημία του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος 2003 και αλλού. Η παράσταση έχει ήδη προσκληθεί να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Δελφών 2009.