Σε μια χοροθεατρική παράσταση με θέμα τη γυναίκα μάς προσκαλεί ο πολυχώρος Καβείρια, την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 στο κινηματοθεάτρο Τριανόν. Η παράσταση, με τίτλο Obinrin, ξεκινά στις 9 το βράδυ και έχει στόχο να αναδείξει τη διαφορετικότητα, ένα αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης κοινωνίας. Κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως κοινωνικού υπόβαθρου, φύλου, νοημοσύνης, γνώσης και εμπειρίας, είναι μοναδικός, ακριβώς όπως μοναδική είναι η Μεγάλη Μητέρα, η Μεγάλη Θεά, η θηλυκή αρχή, όπως συμβολίζεται από τη σελήνη, τη γη και τα ύδατα. Ενστικτώδεις δυνάμεις, αντίθετες στην αρσενική ορθολογιστική τάξη.

Αυτή την πολυπλοκότητα της γυναικείας προσωπικότητας θέλει να αναδείξει ο πολυχώρος  Καβείρια, συνδυάζοντας το χορό (afro fusion, jazz, σύγχρονο, sambra brasileira κ.ά.) με την υποκριτική.

Πολυχώρος ΚΑΒΕΙΡΙΑ

Ο πολυχώρος Καβείρια είναι ένας χώρος που φιλοξενεί και συνδέει ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες και κοινωνικές τάξεις, αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητά τους και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να εκφραστούν.

Στα μόλις δύο χρόνια ζωής του, έχει ήδη αρχίσει να εδραιώνει την παρουσία του στον χώρο της τέχνης κι έχει δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα καλλιτεχνών, επαγγελματιών και μη. Στόχος του να δώσει το κίνητρο σε όλους να ασχοληθούν με τις τέχνες, να γυμναστούν, να δημιουργήσουν, αλλά και να προβληματιστούν και να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες.

Ο πολυχώρος Καβείρια είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (Conseil Internationale de la Danse – CID).

Obinrin

Obirnin σημαίνει γυναίκα στη γλώσσα των Γioρουμπά, της αφρικανικής φυλής από την Νιγηρία., οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της οποίας αποτέλεσαν τη βάση της αφροβραζιλιάνικης κουλτούρας.