Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, εγγυώμενο πάντα, με την πολύχρονη εμπειρία του, την καλλιτεχνική και αισθητική ποιότητα των παραγωγών του, εισήγαγε πέρσι, υπό την προεδρία του Σάββα Ρίζου, την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Ανδρέου και τη συνέργεια του Διοικητικού Συμβουλίου του θεάτρου, τον θεσμό «Καλοκαίρι της Κωμωδίας», με σκοπό να αφιερώνει κάθε χρόνο μία από τις καλοκαιρινές θεατρικές παραγωγές του σε επιφανείς Νεοέλληνες συγγραφείς της κωμωδίας.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και αποδοχή που είχε το ξεκίνημα του θεσμού, η ομάδα του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών «ξαναχτυπά» για να προσφέρει και πάλι στους θεατές γέλιο, ξεγνοιασιά και θετική διάθεση, επιλέγοντας και προτείνοντας το έργο «Ο Ζηλιαρόγατος» -από το θεατρικό έργο του Γιώργου Ρούσσου «Ο εραστής έρχεται»– με πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον αγαπημένο σε όλους μας Μιχάλη Μητρούση, έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, με μακρά και θαυμαστή δημιουργική διαδρομή στη σκηνή, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Μαζί του οι διακεκριμένες και αγαπητές στο κοινό ηθοποιοί Ελευθερία Ρήγου και Φιλίτσα Καλογεράκου, καθώς και οι εξαιρετικοί Σερραίοι ηθοποιοί, γνωστοί για την ποιότητα της προσφοράς τους στα θεατρικά δρώμενα του τόπου μας, αλλά και στο ευρύτερο θεατρικό τοπίο της χώρας, Γιώργος Καρύδας, Αστέριος Πολυχρονίδης, Αστερόπη Χαριτίδου και Χριστίνα Αναγνώστου.

Ο μεγάλος μας συνθέτης Μίμης Πλέσσας προσφέρει στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών τα τραγούδια και τις μουσικές του, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στην ανάδειξη της θεατρικής πράξης στην ελληνική περιφέρεια, και ο Γιώργος Ανδρέου υπογράφει την ενορχήστρωσή τους, ενώ ο Νίκος Αλεξιάδης ερμηνεύει επί σκηνής τα αγαπημένα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα από τον ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του ’60.

Οι πρόβες για τον «Ζηλιαρόγατο» ξεκίνησαν αρχές Μαΐου με εντατικούς ρυθμούς, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και άριστης συνεργασίας ανάμεσα στους συντελεστές, που με μεράκι, αγάπη και επαγγελματισμό ετοίμασαν τη φετινή αυτή παραγωγή, προκειμένου η πρεμιέρα της να πραγματοποιηθεί αρχές Ιουλίου και να περιοδεύσει το καλοκαίρι εντός και εκτός του νομού Σερρών.

Η παράσταση -μια πλούσια και πολυπρόσωπη παραγωγή πανελλήνιας εμβέλειας, που αυτονόητα εντάσσεται στις μεγάλες θεατρικές παραγωγές του φετινού καλοκαιριού- θα περιοδεύσει στον νομό Σερρών καθώς και σε φεστιβάλ και θεατρικές συναντήσεις σε άλλες περιοχές της χώρας.

Λίγα λόγια για το έργο «Ο Ζηλιαρόγατος»:

Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν στον σαπουνοβιομήχανο Πότη Αντωνόπουλο να φροντίζει αρκούντως τη σύζυγό του Λέλα. Αυτή, ακολουθώντας τη δοκιμασμένη συνταγή που της προτείνει η εξαδέλφη της Μίνα, προσποιείται ότι απατάει τον άντρα της με σκοπό να τον κάνει να ζηλέψει και να ασχοληθεί επιτέλους μαζί της. Ο Πότης και ο φαντασιόπληκτος κουμπάρος του, Μάρκος, αρχίζουν να αναζητούν τον υποτιθέμενο εραστή της Λέλας και οι υποψίες τους στρέφονται στον γοητευτικό κύριο του διπλανού διαμερίσματος, τον Σπύρο, που είναι παντρεμένος με μια φρικτά ζηλιάρα γυναίκα. Στήνουν παγίδα για να τους πιάσουν επ’ αυτοφώρω, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να περιπλέξουν τα πράγματα. Ευτυχώς όμως η διαλεύκανση της υπόθεσης δεν αργεί και το ζευγάρι ξαναβρίσκει την ομόνοια και τη γαλήνη του.

Συντελεστές της παράστασης «Ο Ζηλιαρόγατος»:

 • Παίζουν οι ηθοποιοί: Μιχάλης Μητρούσης, Ελευθερία Ρήγου, Φιλίτσα Καλογεράκου, Γιώργος Καρύδας, Αστέριος Πολυχρονίδης, Αστερόπη Χαριτίδου, Χριστίνα Αναγνώστου
 • Ο Νίκος Αλεξιάδης ερμηνεύει επί σκηνής τα αγαπημένα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα από τον Ελληνικό Κινηματογράφο της δεκαετίας του ’60.
 • Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μητρούσης
 • Βοηθός Σκηνοθέτη: Αστέριος Πολυχρονίδης
 • Σκηνικά: Μιχάλης Μητρούσης, Βάσω Κουνούπη
 • Κοστούμια: Βάσω Κουνούπη
 • Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλους
 • Χειρισμός Φωτισμών: Νίκος Παπαδόπουλος
 • Ήχος: Γιώργος Δασκαλάκης
 • Φωτογραφίες: Χριστίνα Παπαφράγκου
 • Ενορχήστρωση της μουσικής και των τραγουδιών: Γιώργος Ανδρέου
 • Παραγωγή: ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ

Διαβάστε επίσης:

Ο Ζηλιαρόγατος, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μητρούση σε περιοδεία – Καλοκαίρι 2023