Ο Σέρβος συνθέτης – ερμηνευτής Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς, παρόλο που έχει αναπτύξει ήδη μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, θα μας επισκεφτεί πρώτη φορά το φθινόπωρο για δύο μοναδικές συναυλίες.

Ο Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς γνώρισε την πρώτη του διεθνής επιτυχία ήρθε σε ηλικία μόλις 12 ετών, όταν κέρδισε στο Παρίσι τον τίτλο του πρώτου ακορντεονίστα της Ευρώπης. Ως αριστούχος του Μουσικού Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή φεστιβάλ ως συνθέτης και ως ερμηνευτής κερδίζοντας μια σειρά βραβείων.

Από την πρώτη του κιόλας δισκογραφική δουλειά στα τέλη της δεκαετίας του \’90 βρέθηκε στην κορυφή με τις περισσότερες  πωλήσεις καλλιτέχνη για την ευρύτερη περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Σημαντική στιγμή στην πορεία του και το 2004 όταν εκπροσώπησε τη Σερβία – Μαυροβούνιο ως τραγουδιστής – συνθέτης στο διαγωνισμό της Eurovision στην Κωνσταντινούπολη κερδίζοντας τη δεύτερη θέση και το βραβείο καλύτερης ερμηνείας και σύνθεσης (THE MACEL BEZENCON Award) για την ερωτική του μπαλάντα Lane Moje, της οποίας τη μουσική έγραψε και ενορχήστρωσε ο ίδιος αναμιγνύει με έναν ιδιαίτερο τρόπο την μουσική παράδοση της χώρας του με τον σύγχρονο δυτικό ήχο.

Η ιδιαίτερη σχέση του με την Ελλάδα ξεκινάει το 2004, από τη στιγμή που το κομμάτι του Lane moje αγαπήθηκε όσο ελάχιστα κομμάτια.

Λίγο πριν το τέλος του 2008 συνεργάζεται με την Ελευθερία Αρβανιτάκη στο νέο άλμπουμ της, στο τραγούδι «Το τέλος μας δες» (συνθέτης). Η σύνθεση του έχει διασκευαστεί στα ελληνικά από τη Μελίνα Ασλανίδου, με τίτλο «Πόσο Πόσο» στο πρόσφατο Best of της. Την ίδια χρονιά συναντιέται στο Βελιγράδι με τον Γιάννη Κότσιρα για τις ανάγκες της εκπομπής  του Λευτέρη Παπαδόπουλο στην ΕΡΤ .