Στις 15 Ιουλίου, στον κήπο του κτηρίου Δ, στην οδό Πειραιώς 260, στις 22.30, στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών μας δίνεται άλλη μια ευκαιρία να ακούσουμε ωραίο ελληνικό τραγούδι.

Ο Ζαχαρίας Καρούνης, παρά το νεαρό της ηλικίας του αγαπά να ερμηνεύει όλη τη γκάμα του ελληνικού τραγουδιού. Από το δημοτικό τραγούδι που έμαθε καλά δίπλα στη Δόμνα Σαμίου μέχρι τα θεατρικά τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, ως ο κύριος ερμηνευτής της πρόσφατης θεατρικής παράστασης «Το Μεγάλο μας Τσίρκο».

Αυτή τη φορά, με τη συνεργασία της Λίνας Νικολακοπούλου, διάλεξαν πολύ ωραία τραγούδια, όχι με τη λογική ενός προγράμματος ή μιας συναυλίας, αλλά με το αίσθημα που απαιτεί ο χώρος. Καρέκλες, τραπεζάκια, ποτό στην ησυχία μιας αυλής. Πιάνο, κοντραμπάσο, κιθάρα, πνευστά σχεδόν στη φυσική τους ένταση.

Μαζί του συμπράττουν οι Masif Band οι οποίοι παίζουν μουσική και γράφουν τραγούδια, γεφυρώνοντας παλιό και νέο ήχο. Με το Ζαχαρία στη σκηνή θα βρεθεί η Ηρώ Σαΐα, μιας και οι δυο τους ανήκουν στην ίδια γενιά και αγαπούν το ίδιο ρεπερτόριο. Ο νέος συνθέτης Σπύρος Παρασκευάκος θα συνοδέψει το Ζαχαρία Καρούνη σε δύο καινούργια τραγούδια από την επερχόμενη δουλειά τους που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από τη Μικρή Άρκτο.

Συντελεστές:

Συμμετέχουν: Ηρώ Σαΐα, Σπύρος Παρασκευάκος και οι Masif Band
 
Παίζουν οι μουσικοί:
πιάνο: Γιώργος Παπαχριστούδης
πνευστά: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος
κρουστά: Ανδρέας Παπάς
κιθάρα, λάφτα: Αλέξανδρος Καψοκαβάδης
 
Masif Band:
μπάσο: Θοδωρής Κουέλης
κιθάρα: Γιάννης Βενιζέλος
 
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου
Ηχοληψία: Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Ταμουρίδου – ARTος & Θέαμα

Φωτό: © VaGGiNet / EvaGGelia Thomakou