Το τελευταίο βιβλίο του Χρήστου Δασκαλάκη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα και έχει τίτλο “Η Χιονονιφάδα που αγάπησε το Καλοκαίρι“.

Μιλώντας στην κάμερα του culturenow.gr για αυτό το τελευταίο του έργο, αναφέρει ότι “είναι ένα παραμύθι που γράφτηκε περίπου 2 χρόνια πριν και χρειάστηκε να περιμένω για να φτάσει στην τελική του μορφή. Είναι ένα παραμύθι που μιλά για την ελευθερία, για τον σεβασμό προς τους άλλους και το σεβασμό προς τη φύση, για τη δύναμη της πίστης, της επιμονής και τη σημασία να μην εγκαταλείπουμε ποτέ τα όνειρά μας.”

Ωστόσο, συμπληρώνει πως “αυτό το παραμύθι ξεκινά από την ανάγκη μου να μεταφέρω σε μικρούς και μεγάλους δικές μου εμπειρίες που έχουν να κάνουν με το πόσο σημαντικό πράγμα είναι η ελευθερία.”


Ο συγγραφέας

Ο Χρήστος Δασκαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και μεγάλωσε στο νησί της Ύδρας μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Σπούδασε Συμ­βου­λευτική και Ψυχολογία στο Mediterranean College, Δημιουργική Γραφή στο Open College Of the Arts, Θεωρία της Μουσικής και Ορθοφωνία στο Ελληνικό Ωδείο και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του με μαθήματα στην Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο Θέατρο Των Αλλαγών. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Ο ελεύθερος χρόνος του είναι γεμάτος από ταξίδια, σελίδες με μικρές ιστορίες, παραμύθια και στίχους. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, χωρίς να ξεχνά τη μεγάλη του αγάπη, την Ύδρα.


Διαβάστε επίσης:

Η Χιονονιφάδα που αγάπησε το Καλοκαίρι – Χρήστος Δασκαλάκης