Την Τετάρτη 16 Ιουλίου φθάνει στην Αντίπαρο, με  μια ακόμη ζωγραφική του «πτήση», ο Χρήστος Κεχαγιόγλου. Μετά από 23 ατομικές εκθέσεις και πάνω από 60 ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο ζωγράφος «προσγειώνεται» στην Αίθουσα Τέχνης αντί  έως και την Παρασκευή 1η Αυγούστου, με μια νέα σειρά αισιόδοξων έργων του. Η καινούργια του δουλειά – παράλληλη με την αναδρομική παρουσίαση του έργου του στην  Πινακοθήκη Κυκλάδων στη Σύρο – επικεντρώνεται στο φως και στο χρώμα του καλοκαιριού. Με την χαρακτηριστική  ζωγραφική του τεχνοτροπία, «περιδιαβαίνει τον κόσμο μας με τον αέρα μιας άλλης, ανάλαφρης, εσωτερικής πραγματικότητας».

Ποιος χώρος και ποιος χρόνος, τι είναι στ’ αλήθεια άραγε το πραγματικό; Τα τοπία του Χρήστου Κεχαγιόγλου αντιστρέφουν τις σχέσεις, γίνονται ζυγαριές όπου επάνω τους ο θεατής μπορεί να ακουμπήσει την καθημερινότητα του, αυτό που θεωρεί πραγματικό χρόνο και χώρο και να τα ζυγίσει.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η Αθηνά Σχινά για τις Πτήσεις Δωματίου:

«Τα μικρά γίνονται μέγιστα και τα μεγάλα συρρικνώνονται ή ελαχιστοποιούνται σαν την Αλίκη του Lewis Carroll να περιδιαβαίνει κάμπους και χωριά, θάλασσες και νησιά, βλέποντας τα μέσα στην τσέπη της ποδιάς της, άλλοτε πάλι κρατώντας τα μέσα στην παλάμη της, καθώς ονειρεύεται. […] Χρώματα και σχήματα διαμορφώνουν τον μίτο ενός παραμυθιού. Το τυχαίο και απροσδόκητο, το αμελητέο και το σημαντικό, αλλάζουν τους παρονομαστές τους στα κλάσματα ενός χρόνου που διασυνδέει το παρελθόν με το παρόν. Τα έργα του  Χρήστου Κεχαγιόγλου παρουσιάζονται σαν συνεχόμενες στιγμές απογειώσεων από την τύρβη της καθημερινότητας κι απ’ τα γρανάζια της φθοράς που θολώνουν το βλέμμα και το κάνουν μίζερο και μυωπικό. Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου μας μυεί στην δική του πατριδογνωσία των ανοιχτών οριζόντων και των αποθησαυρισμάτων που αναδύονται από τα βάθη μιας «αρχαίας» χαράς για τη ζωή».          

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν παρουσία του καλλιτέχνη.