Όσοι είστε άνω των 15 ελάτε να τα βάλετε με τον Βιβλιοφάγο σε ένα παιχνίδι γνώσεων με θέμα τα βιβλία και με πολλές εκπλήξεις! Γιατί, ποιος είπε ότι οι μεγάλοι δεν παίζουν ή ότι το διάβασμα δεν είναι (και) παιγνίδι;

Το παιγνίδι «Νικήστε τον Βιβλιοφάγο» είναι μια διοργάνωση του ακτιβιστικού βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone με τη στήριξη της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε διάφορα μέρη της πόλης, όπως το Ζάππειο, ο Κεραμεικός ή ο πεζόδρομος Δελφών & Σκουφά. Πρόκειται για ένα υπαίθριο, ομαδικό παιχνίδι γνώσεων με ζάρια και πιόνια. Η κάθε ομάδα απαντά σε ερωτήσεις σχετικές με βιβλία. Όποια ομάδα απαντά σωστά, προχωρά στο παιχνίδι. Όποια απαντήσει λάθος είτε μένει στάσιμη, είτε γυρίζει πίσω, ανάλογα με το τετράγωνο στο οποίο έχει φτάσει. Ο αριθμός των παικτών σε κάθε ομάδα είναι απεριόριστος. Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στο τελευταίο τετράγωνο είναι η νικήτρια.

Συμμετοχή στο Παιχνίδι

Ηλικίες: +15
Γλώσσα Διεξαγωγής: Ελληνικά και Αγγλικά
Η δράση αποτέλεσε την έμπνευση για το σχεδιασμό του αντίστοιχου επιτραπέζιου παιγνιδιού, το οποίο θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο και με τη στήριξη της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης ‘Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου’ του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).