Ο Βιβάλντι και το καρναβάλι της Βενετίας είναι ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο, μια ιστορία αληθινή, ντυμένη με μουσική δράση και βασισμένη σε ένα πρωτότυπο ημερολόγιο. Ένα δρώμενο που κινείται ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, με φόντο τις Απόκριες στη Βενετία την εποχή του Βιβάλντι.

Στο μοναστήρι της Πιετά, ο Αντόνιο Βιβάλντι ήταν ο δάσκαλος μουσικής. Είχε ξεχωρίσει τα πιο χαρισματικά παιδιά, με τα οποία δημιούργησε μια χορωδία και μια μικρή ορχήστρα. Η μικρή Λουκρητία είχε ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή. Έπαιζε βιολί σαν άγγελος και τραγουδούσε σαν νεράιδα. Η φήμη της έφτασε στα κοσμικά παλάτια της Βενετίας και όλοι την καλούσαν να τραγουδήσει.

Ήταν Απόκριες όταν ένας Βενετσιάνος ευγενής κάλεσε την χορωδία και την ορχήστρα στην πλατεία Αγίου Μάρκου. Ο Βιβάλντι συνόδευσε τα παιδιά. Η μικρή Λουκρητία χάθηκε στα στενά της Βενετίας καθώς έβλεπε για πρώτη φορά όλες αυτές τις μεταμφιέσεις και τρόμαξε με τις μάσκες κάθε λογής…. κόκκινες, χρυσές, άσπρες, μαύρες, ωραίες, αστείες κι εκείνες με τη μορφή πουλιών και άλλων ζώων.

Οι νεαροί μουσικοί θα ερμηνεύσουν έργα Βιβάλντι και άλλων μουσικών της εποχής, υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Μιχαλόπουλου, ενώ η Μάγδα Μαυρογιάννη θα διηγηθεί το ημερολόγιο της Λουκρητίας και θα αναλάβει την ατμόσφαιρα του δρώμενου.

Μια συνθέτη παράσταση-συναυλία με εορταστικό σκηνικό χαρακτήρα, στολές, μάσκες και έντονο το χρώμα του Καρναβαλιού.

Ταυτότητα παράστασης

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Μαρία Μιχαλοπούλου
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ-ΣΚΗΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Μάγδα Μαυρογιάννη
ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ VIVALDI
Βασίλης Τραϊφόρος
ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΙΑΝΟΥ
Αλκυόνη Μπουζιώτη
SOLO SOPRANO
Ρέα Βουδούρη
SOLO ALTO
Μάιρα Γεωργάρου
ΠΙΑΝΟ
Σταυρούλα Τζιράκη
Ιωάννα Περδικάρη
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ
Γυναικεία χορωδία «Καλλιτεχνήματα», Διδασκαλία-Διεύθυνση Μαρία Μιχαλοπούλου

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
70 λεπτά