Ο Βίκτωρ Κοέν μετά την παρουσίασή της δουλειάς του στα πλαίσια της έκθεσης  Beginnings, Forever στο Φωτογραφικό Μουσείο του Τόκυο τον Μάιο του 2018, επιστρέφει στην Αθήνα με την Καλλιτεχνική Επιμέλεια του 7ου  Διεθνούς Συνεδρίου για την Κοινωφελή Δράση, που διεξάγεται από 21 Ιουνίου έως τις 23 Ιουνίου το οποίο διοργανώνεται από το Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Eπίσης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο Κοέν επιμελείται την έκθεση Aφίσες Φιλανθρωπίας (The Philanthropy Poster Project) που αποτελείται από επιλεγμένα έργα φοιτητών του από το School of Visual Arts (SVA) της Νέας Υόρκης, για την οποία κάθε φοιτητής επιλέγει ένα σύντομο απόφθεγμα πάνω στο θέμα της Φιλανθρωπίας, το οποίο ερμηνεύει και αναπτύσσει μέσα από τον συνδυασμό εικόνας και τυπογραφίας, σε μορφή αφίσας. Η έκθεση παρουσιάζεται στο φουαγιέ του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τους μήνες του Ιουνίου και Ιουλίου.

Ο Κοέν που παρουσίασε την ατομική του έκθεση στη Nitra Gallery το Φθινόπωρο του 2017, συμμετέχει στο Athens Photo Festival με ένα νέο έργο – «Alecto» που εκτίθεται στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς έως 29 Ιουλίου.

Τέλος, o Κοέν συμμετέχει στην Art Athina (Ωδείο Αθηνών, 21-24 Ιουνίου 2018) με τη γκαλερί Nitra (booth A6) καθώς και στη δορυφορική έκθεση στο φυσικό χώρο της γκαλερί (Αλωπεκής 34, Κολωνάκι), έως 31 Ιουλίου 2018.


Φωτογραφία θέματος: Viktor Koen, Erigone, 33×26 cm