Θέατρο - Χορός / Video

Ο Βασίλης Μπισμπίκης και ο αδηφάγος κόσμος του “Πατέρα”

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Μπισμπίκης μιλά στην κάμερα του CultureNow για την μεταφορά στο 2019 του κλασικού αριστουργήματος του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, ο “Πατέρας” στο θέατρο Αποθήκη.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης μετά τη θεατρική επιτυχία («Άνθρωποι και ποντίκια») της περσινής θεατρικής σαιζόν, προτείνει την νέα παράσταση  «O Πατέρας».  Η παράσταση φέρνει τον «Πατέρα» στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, με όρους ακραίου ρεαλισμού για να καταδείξει, με τις απαραίτητες δόσεις μαύρου χιούμορ, τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας.

Ο εξαιρετικός ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης, που σκηνοθετεί και διασκευάζει το έργο μιλά στο φακό του Culturenow αναφέροντας σε σχέση με το εγχείρημα: «Για να ανεβάσω ένα έργο, ψάχνω πρώτα το θέμα για το οποίο θέλω να μιλήσω, κάτι που με απασχολεί πολύ έντονα εκείνη την περίοδο. Για μένα αυτό το έργο ήταν μία αφορμή για να μιλήσω σε σχέση με το γάμο και την πάλη των δύο φύλων στο 2019 και ό,τι έχει να κάνει με το κοινωνικοπολιτικό και οικονομικό τοπίο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα». 

Ο σκηνοθέτης συνεχίζει λέγοντας «Αυτό που μας ενδιαφέρει, γιατί η προσέγγιση είναι ακραία ρεαλιστική, είναι να αποτυπωθεί όσο γίνεται πιο φωτογραφικά αυτή η αγία οικογένεια που υπάρχει ας πούμε σήμερα, και πως μέσω του ακραίου ρεαλισμού μπορεί ο θεατής να ταυτιστεί εκατό τις εκατό με αυτό. Ο θεατής να μην νομίζει ότι είναι ένα έργο του 1887, που ίσως παίρνεις μία απόσταση από αυτό, γιατί μόνο τότε ίσχυαν αυτά. Τα θέματα είναι διαχρονικά: η πάλη των δύο φύλων, η εξουσία, πώς ο ένας θα φάει τον άλλον, πώς θα τον ταπεινώσει και θα τον εξευτελίσει… όλο αυτό που μπορεί να υπάρξει μέσα στην οικογένεια και στο γάμο λόγω φθοράς από οικονομικές ή και άλλες συνθήκες».

Συντελεστές

Διασκευή – Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία- Φωτισμοί: Βασίλης Μπισμπίκης
Σκηνικά – Κοστούμια : Μαρία Καραθάνου
Επιμέλεια Κίνησης: Αγγέλα Πατσέλη
Φωτογραφίες Παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή
Παραγωγή : Αθηναϊκά Θέατρα

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Μαρίνα Ασλάνογλου, Τάσος Ιορδανίδης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννα Σταυράκη, Νικολέτα ΧαρατζόγλουPhoto & Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Ο Πατέρας, σε διασκευή και σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη στο Θέατρο Αποθήκη

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr