Ο ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ σε συνεργασία με το ΚΟΙΠΟΔΙ και την ΚΕΔΧ συνεχίζει τις πολιτιστικές δράσεις για το Καλοκαίρι και σας καλεί, δωρεάν, να απολαύσετε μια μοναδική παράσταση για όλη την οικογένεια, για όλους τους θεατρόφιλους, τον “Τυχερό Στρατιώτη” της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 στο Δημοτικό Σχολείο Γουβών, στις Πάνω Γούβες, με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουβών.

Την παράσταση παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Σχήμα 7» και αναφορικά με την υπόθεση του έργου, έχει ως αφετηρία ένα λαϊκό παραμύθι από τη Ρωσία, όπου η επιρροή του δεν είναι τυχαία, ιδιαίτερα στον κόσμο και στην εποχή που ζούμε.

Το κείμενο αφηγείται την πορεία ενός απλού ανθρώπου που με οδηγό την τύχη και την εξυπνάδα του κατακτά ύπατα αξιώματα και πλούτη αλλά γρήγορα χάνει το μέτρο. Η μέθη της εξουσίας και της δύναμης τον κυριεύουν τόσο που πιστεύει ότι μπορεί να υποτάξει τους πάντες και τα πάντα.

Ένα κείμενο γεμάτο από εικόνες και συναισθήματα που προσεγγίζουν με μοναδικό τρόπο πέντε ηθοποιοί που άλλοτε κινούν τρεις κούκλες και άλλοτε παίζουν…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια-φωτισμοί: Κωνσταντίνος Μεταξάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Κουφάκη

Σκηνογραφία -Εικαστική επιμέλεια: Νικόλαος Ζαρωνάκης

Κινησιολογία: Κωνσταντίνος Τσακιρέλης

Διδασκαλία τραγουδιών παράστασης: Βαρδής Σαμαριτάκης

Επιμέλεια αφίσας: Κώστας Φραντζεσκάκης

Φλάουτο: Γιώργος Ζαχαριουδάκης

ΔΙΑΝΟΜΗ

Εκείνος: Τάσος Καισαρλής

Ψυχούλα: Κατερίνα Μυλωνάκη

Φωστήρας: Χρόνης Σαπουντζάκης

Γκρίνιας: Σοφία Δερμιτζάκη

Κυρία: Ρένα Πασπάτη