Μετά τον επιτυχημένο πρώτο φθινοπωρινό κύκλο σεμιναρίων, με βάση το έργο Ρομπέρτο Τσούκο του Μπερνάρ Μαρία Κολτές, η Άντζελα Μπρούσκου συνεχίζει το εργαστήριο με ένα δεύτερο κύκλο μαθημάτων.

Άντζελα Μπρούσκου, Είμαι δολοφόνος, η δουλειά μου είναι να σκοτώνω ανθρώπους, 
(με αφορμή τον Ρομπέρτο Τσούκο του Κολτές) – β’ κύκλος εργαστηρίου


Έχοντας ως αφετηρία το έργο του Κολτές, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν συλλογικά μέσα από διαφορετικές οπτικές και θέσεις. Ποια είναι τα όρια ανάμεσα στον μυθικό ήρωα και το πραγματικό πρόσωπο;

Η προσέγγιση θα είναι ανοιχτή σε όλα τα μέσα και εργαλεία που θα θεωρηθούν χρήσιμα. Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες ν’ ανακαλύψουν τρόπους και κώδικες που συμβάλλουν στην σκηνική εγκατάσταση του έργου, ως δράστες και ως δημιουργοί μιας νέας, απρόβλεπτης πραγματικότητας που θα συνδιαλέγεται με τον παρόντα χώρο και χρόνο.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, θεατρολόγους και σκηνοθέτες.

Η Άντζελα Μπρούσκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ίδρυσε το 1993 το Θέατρο Δωματίου, καθώς και το ομώνυμο studio υποκριτικής με τη βασική συνεργάτη της, ηθοποιό Παρθενόπη Μπουζούρη. Ασχολήθηκε με την έρευνα πάνω στη μέθοδο και την τεχνική του ηθοποιού με άξονα την αρχαία τραγωδία. Έκτοτε σκηνοθέτησε πολλά έργα από το σύγχρονο και κλασικό ρεπερτόριο. Συνεργάστηκε επίσης με το Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Θέατρο Τέχνης και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου. 


Υπεύθυνος εργαστηρίων: Κώστας Κουτσολέλος
Διοργάνωση: BIOS