Η πρεµιέρα αυτής της συνεργασίας θα πραγµατοποιηθεί στη γενέθλια πόλη του τραγουδιστή, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 30 Απριλίου.

Η συναυλία διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισµού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το σύνολο των εσόδων της θα διατεθεί στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό, στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Μετά την πανθοµολογούµενη επιτυχία που κατέγραψε στο µιούζικαλ “Ερωτόκριτος”, ο Θοδωρής Βουτσικάκης ξεκινά την πρώτη προσωπική περιοδεία του ανά την Ελλάδα µε τίτλο “Πέτα στα όνειρά σου”, έχοντας στις αποσκευές του µια πολύτιµη ανθολογία των τραγουδιών της Λίνας Νικολακοπούλου, τα οποία καθόρισαν τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες της ελληνικής µουσικής. Πολύ σύντοµα, ο Θ. Βουτσικάκης και η Λ. Νικολακοπούλου θα κυκλοφορήσουν τη νέα κοινή δισκογραφική δουλειά τους σε µουσική του Nicola Piovani.

Η πρώτη συνάντηση των δύο καλλιτεχνών πραγµατοποιήθηκε το 2014 και δροµολόγησε τη συµµετοχή του Θεσσαλονικιού τραγουδιστή σε δύο σηµαντικά ποιητικά µουσικά αφιερώµατα που ετοίµασε η στιχουργός για τον ποιητή Γ.Σαραντάρη και 8 εµβληµατικούς Ρώσσους ποιητές (σε µουσική Δάφνης Αλεξανδρή) και στις βραδιές λόγου και µουσικής που διοργάνωσε και επιµελήθηκε τα τελευταία χρόνια η ίδια.

Στο πρόγραµµα της συναυλίας περιλαµβάνονται τραγούδια-σταθµοί από την 35χρονη πορεία της Λίνας Νικολακοπούλου σε µουσική Μίκη Θεοδωράκη, Σταµάτη Κραουνάκη, Γιάννη Σπανού, Μάνου Χατζιδάκι, Lucio Battisti, Ara Dinkjian, Νίκου Κυπουργού, Ευανθίας Ρεµπούτσικα, Νίκου Αντύπα κ.α., καθώς και συνθέσεις του Nicola Piovani σε ακυκλοφόρητα τραγούδια µε πρωτότυπους στίχους στα ελληνικά της στιχουργού.

Τον Θοδωρή Βουτσικάκη συνοδεύει επί σκηνής 4µελής ορχήστρα.

Προσκεκληµένος στην πρεµιέρα της περιοδείας στο ΜΜΘ θα είναι ο Αντώνης Σουσάµογλου, Α’ βιολί της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και συνθέτης.

Θα προβληθεί πρωτότυπο οπτικό υλικό σχεδιασµένο από τους Fly Theater.

Παίζουν οι µουσικοί:

Γρηγόρης Σηµαδόπουλος – πιάνο, µελόντικα
Βασίλης Παναγιωτόπουλος – drums
Λένα Τζαµπάζη – κιθάρες
Στέλλα Τέµπρελη – τσέλο

Καλλιτεχνική Επιµέλεια – Επιλογή Τραγουδιών: Λίνα Νικολακοπούλου
Σχεδιασµός ήχου και Ηχοληψία: Γιώργος Μουταφτσής
Σχεδιασµός και Χειρισµός φώτων: Μαρία Βενετάκη
Σχεδιασµός Oπτικού Υλικού: Fly Theatre
Οργάνωση & Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Ταµουρίδου – ARTος & Θέαµα