Το θέατρο 104 φιλοξενεί την παράσταση Ο Θεός βαριέται τώρα τελευταία, μια δραματικά υπαρξιακή κωμωδία του Πέτρου Κουμπλή.

«Αν ποτέ τολμήσω να επαναστατήσω ενάντια στην Πλήξη, δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα!»

Τι συμβαίνει τώρα τελευταία; Γιατί είναι έτσι οι ζωές μας; Ποιος ορίζει; Ποιος αποφασίζει; Ποιος είναι αυτός ο περίεργος τύπος, που τα ΄χει κανονίσει έτσι; Και γιατί έχει τα χάλια του; Γιατί βαριέται;

Ο Εμίλ κι ο Βίκτωρ βρίσκονται ξαφνικά κλεισμένοι σ’ ένα θλιβερό σκοτεινό δωμάτιο. Εκεί θα συναντήσουν για πρώτη φορά τον Δημιουργό τους.
Αλλά, τι κάνεις όταν έχεις απέναντί σου τον Θεό; Όχι, αλήθεια… τι κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση; Τον αγαπάς ή μήπως… τον σκοτώνεις;
 

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής δοκιμάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο με το έργο Ο Θεός βαριέται τώρα τελευταία,  μια αστεία και συγχρόνως τρυφερή  ιστορία, που ξεκινά σαν μια φάρσα για τη δημιουργία του κόσμου κι εξελίσσεται σ’ ένα συγκινητικό ταξίδι στην κόσμο της μοναξιάς και της πλήξης.

Είναι η πλήξη που ακινητοποιεί και βουλιάζει τις ζωές μας. Είναι εκείνη που κάνει την ανθρώπινη ύπαρξη να μαραζώνει σαν λουλούδι που ξέχασε ν’ ανθίσει.

«Από πλήξη παντρεύτηκα. Από πλήξη έκανα παιδιά. Από πλήξη μάλωσα. Από πλήξη χώρισα. Πλήξη!»

Κείμενο: Πέτρος Κουμπλής
Σκηνοθεσία : Μαργαρίτα Γερογιάννη
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Σκηνικά/Κουστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Ερμηνεύουν οι Δημήτρης Φραγκιόγλου, Πάρης Λύκος, Ορέστης Καρύδας, Γιάννης Ποιμενίδης

Διάρκεια παράστασης: 80’ χωρίς διάλειμμα