Το Θέατρο Άττις συμμετέχει στο διεθνές φεστιβάλ Vie Scena Contemporanea, στη Μόντενα της Ιταλίας, με δυο παραστάσεις του.

Ο Χορευτής του Έριχ Άρεντ θα παρουσιαστεί στο Teatro della Passioni στις 29 και 30 Μαΐου, ενώ στις 31 Μαΐου και στις 1 Ιουνίου θα παρουσιαστεί στο ίδιο θέατρο το Alarme• και τα δύο σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου.

Το Festival Vie Scena Contemporanea είναι ένα από τα πιο σημαντικά και δυναμικά διεθνή φεστιβάλ της Ιταλίας.

Στο φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ συμμετέχουν εκτός από το Θέατρο Άττις και τον Θεόδωρο Τερζόπουλο, ο Alvis Hermanis, o Pascal Rambert, ο Cesar Brie, o Pippo Delbono και άλλοι (http://www.viefestivalmodena.com/).

 Στο πλαίσιο του φεστιβάλ ο Θεόδωρος Τερζόπουλος θα προσφέρει στο Corte Ospitale Rubiera ένα τριήμερο workshop για τους επαγγελματίες ηθοποιούς του Teatro Emilia Romagna της Μόντενα. Μαζί του και ο συνεργάτης του Σάββας Στρούμπος.

Λίγα λόγια για τον Χορευτή

 

 Ο Χορευτής είναι το πιο πολυσυζητημένο από τα λεγόμενα ελληνικά ποιήματα του Άρεντ. Το βασικό θέμα του Χορευτή είναι η σύγκρουση δύο δυνάμεων, που καταλήγει σε καταστροφή. Ερμηνεύονται ως αποκρυστάλλωση του ορθολογικού στοιχείου αφενός και του στοιχείου του ενστίκτου αφετέρου, η αναμέτρηση των οποίων αναδεικνύεται με πολλούς τρόπους και στην αρχαία τραγωδία. Στην παράσταση του Θεάτρου Άττις η σύγκρουση αυτή ερμηνεύεται από τον ηθοποιό Τάσο Δήμα ως η πάλη ενός γηρασμένου και αποκαμωμένου σώματος στα πρόθυρα της άνοιας με τις στερνές, αλλά πανίσχυρες εκδηλώσεις της ζωτικής του ενέργειας, που από πηγή χαράς και έκστασης έχει μεταβληθεί σε εχθρικό γεγονός, καθώς ακόμα εμποδίζει βασανιστικά την εκπλήρωση της μοναδικής πια επιθυμίας του, επιτέλους να πεθάνει. Στην παράσταση συμμετέχει και ο Θεόδωρος Τερζόπουλος.

Μετάφραση Τόρστεν Ίσραελ

Σκηνοθεσία-Διασκευή Θεόδωρος Τερζόπουλος

Χορευτής Τάσος Δήμας

Αφηγητής Θεόδωρος Τερζόπουλος

Λίγα λόγια για το Alarme

 

 Το Alarme, μια από τις κορυφαίες παραστάσεις των τελευταίων ετών, αγαπήθηκε από τους θεατές και υμνήθηκε από τους κριτικούς, ανάμεσά τους και από τον απαιτητικό Michael Billington της Guardian.

 

Το Alarme, με αφορμή την αλληλογραφία της Μαρίας Στιούαρτ με τη βασίλισσα Ελισάβετ Α, διαπραγματεύεται τη σχέση αγάπης- μίσους ανάμεσα στις δυο βασίλισσες, που στην πραγματικότητα δε συναντήθηκαν ποτέ, για να αναδείξει το πάντα επίκαιρο θέμα της εξουσίας.

Σκηνοθεσία-Σκηνική εγκατάσταση-

Δραματουργική σύνθεση: Θεόδωρος Τερζόπουλος

Κοστούμι: ΛΟΥΚΙΑ

Μουσική: Παναγιώτης Βελιανίτης

Φωτισμοί: Θεόδωρος Τερζόπουλος, Κωνσταντίνος Μπεθάνης

 Hair styling: Δημήτρης Παλαιολόγου

Μαρία Στιούαρτ: Αγλαΐα Παππά

Ελισάβετ: Σοφία Χιλλ

Αφηγητής: Τάσος Δήμας