Με αφορμή τη νέα δισκογραφική του δουλειά, ο Θέμης Ανδρεάδης παρουσιάζει μια μουσική παράσταση εφ’ όλης της ύλης,

στη μουσική σκηνή Backstage του Badminton, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου. Μαζί του η Ζωή Παπαδοπούλου, ο Γιάννης Ευθυμιάδης, ο Δημήτρης Ανδρεάδης και η Σταυρούλα Μανωλοπούλου.

Με δεκαπέντε συν ένα νέα τραγούδια επιστρέφει στη δισκογραφία ο Θέμης Ανδρεάδης, έπειτα από πολύχρονη απουσία. Πρόκειται για μια νέα μουσική πρόταση, για έναν κύκλο τραγουδιών σε στίχους του ποιητή Γιάννη Ευθυμιάδη, με γενικό τίτλο: «Το σώμα ξέρει».

Στις δύο εμφανίσεις του στο Backstage, ο Θέμης, μαζί με φίλους του καλλιτέχνες, θα περιπλανηθεί από τα πρώτα χρόνια της δισκογραφικής του παρουσίας στις μπαλάντες και στα σατιρικά τραγούδια ως τις σημερινές δυνατές ιστορίες ζωής του νέου δίσκου. Μας προσκαλεί όλους, να μοιραστούμε μαζί του τη χαρά της νέας δημιουργίας και να τραγουδήσουμε όλα όσα αγαπάμε, όλα όσα μπορούν να μας ταξιδέψουν στον καιρό και στον χρόνο…

Παίζουν: Κωστής Βαζούρας: σαξόφωνο – φλάουτο, Δημήτρης Παπαλάμπρου: κιθάρες, Νίκος Ρούλος: μπάσο, Νίκος Σκομόπουλος: τύμπανα, Χρήστος Βιδινιώτης: μπουζούκι – μαντολίνο – τζουρά, Βασίλης Χατζηνικολάου: πιάνο – ακορντεόν.

Θέμης Ανδρεάδης – «Το σώμα ξέρει»

Με νέα δισκογραφική δουλειά επιστρέφει μετά από πολύχρονη απουσία ο Θέμης Ανδρεάδης

Σαν υποψία ονείρου ξεκίνησε η συνεργασία του Θέμη Ανδρεάδη με τον ποιητή Γιάννη Ευθυμιάδη, σαν να συναντήθηκαν δυο χαμόγελα στην επικράτεια του τραγουδιού. Μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα που μας περιβάλλει οι δυο δημιουργοί έγραψαν δεκαπέντε συν ένα νέα τραγούδια, θέλοντας να δηλώσουν την αγάπη τους για την ομορφιά, συμπαρασύροντας και όλους μας να βγούμε από το σκοτάδι.

Ο Θέμης Ανδρεάδης υπογράφοντας τις μουσικές συνθέσεις και τις ερμηνείες των τραγουδιών γιορτάζει την επέτειο απουσίας εικοσιπέντε χρόνων από τη δισκογραφία και αποδεικνύει για μιαν ακόμη φορά πως ο αληθινός καλλιτέχνης μπορεί, παρά τις όποιες δυσκολίες, να βγαίνει από τη σιωπή με τη δύναμη της δημιουργίας.

“Ο χρόνος μού υπενθύμισε τη μνήμη του σώματος. Υπακούοντας στη σοφία του και υποκύπτοντας στη δύναμή του, από καρδιάς καταθέτω αυτόν τον κύκλο τραγουδιών και μοιράζομαι μαζί σας το φως” σημειώνει ο ίδιος στο σημείωμα του δίσκου.

“Έγραψα ολοκάθαρα αυτό που θέλω” δηλώνει ο Γιάννης Ευθυμιάδης “και είδα τα ποιήματά μου να γίνονται τραγούδια και τα λόγια μου να ταξιδεύουν πάνω στις μουσικές του Θέμη…”

Με τον κύκλο τραγουδιών υπό τον γενικό τίτλο “ΤΟ ΣΩΜΑ ΞΕΡΕΙ” μουσικές και λόγια σφιχταγκαλιάστηκαν σε ένα σώμα, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για μια πατρίδα που μπορεί να ανασταίνεται μέσα από κάθε δυσκολία, αλλά και την αισιοδοξία τους για την ομορφιά που ορθώνεται ολόγυρα κι εντός μας…

Στην ανεξάρτητη αυτή παραγωγή από την anthemionart με την επιμέλεια της Άννας Ανδρεάδη, συμμετέχουν ο Νότης Μαυρουδής, ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Ηρώ Σαΐα, ο Κώστας Θωμαΐδης, η Σταυρούλα Μανωλοπούλου και ο γιος του Θέμη, Δημήτρης Ανδρεάδης.

Η μουσική επιμέλεια και η ενορχήστρωση, βασισμένη σε φυσικούς μαγικούς ήχους, έγινε από τον Σταύρο Καβαλιεράτο.