Η θεατρική ομάδα «Παράδρομος» παρουσιάζει την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015, στις 21:00, μια θεατρική ιστορία με τίτλο «Ο συμβολαιογράφος» που ισορροπεί ανάμεσα στο τραγικό και κωμικό και «ανοίγει» το άτυπο μικρό θεατρικό φεστιβάλ που οργανώνει το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών υπέρ της ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Παύλου Μελά.

«Ο συμβολαιογράφος» βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Νίκου Βασιλειάδη κι έχει στο επίκεντρό του ανθρώπους που συνεχίζουν τις εμμονές τους. Όπως σημειώνουν οι συντελεστές, τις συνεχίζουν «τόσο που να γράφεις την εμμονή σου στην ταμπέλα σου και το ίδιο εμμονικά να τη σβήνεις, σε μια κοινωνία που μοιράζει άγραφες ταμπέλες, για να μη τις σβήσει ποτέ. Να τη δίνεις τροφή στα ένστικτα σου, να την ψήνεις στο φούρνο για ένα μοιραίο γεύμα μετά το θαλασσινό μπάνιο. Έ, όχι, αυτοί το παρατραβάνε, αυτοί δεν είμαστε εμείς. Είναι οι άνθρωποι του έργου. Τι μας χωρίζει και τι μας ενώνει; Το ωμό. Πανταχού παρόν. Ένοικος των ενστίκτων, αμετακίνητος πυρήνας της εύτακτης κοινωνικής ηθικής. Και η λογική; Ανήμπορη, αν όχι συνένοχη. Η γνώση; Πουθενά».

Το κείμενο μέσα από τις ακραίες συμπεριφορές των ηρώων και μέσα από τις καταστάσεις που περνάνε από το τραγικό στο γελοίο, προσπαθεί να αγγίξει βαθύτερα στρώματα της συνείδησης και να εκφράσει ανομολόγητες σκέψεις και ιδέες. Εκεί, ο κάθε θεατής, θα βρει πολλά οικεία στοιχεία, αλλά και πολλά ξένα και διαμέσου της ειρωνείας και του χιούμορ –που φτάνει στον απόλυτο αυτοσαρκασμό- κατανοεί τι μπορεί να συμβαίνει…

Σκηνοθεσία: Βίκυ Γρηγοριάδου

Μουσική – τραγούδι: Θωμάς Αποστολίδης

Κατασκευή σκηνικών: Κώστας Καλαϊτζίδης

Παίζουν: Μαρία Αβραμίδου, Βικυ Γρηγοριάδου, Γιώργος Μιχαήλ, Μαρία Συμαλίδου