Ποιος  είναι ο καλλιτέχνης;

O Σεθ γεννήθηκε στην Γαλλία, και από την δεκαετία του ’90, εκφράζεται πάνω σε βαρετούς και αδειανούς τοίχους του Παρισιού.  Πάντοτε προτιμούσε, την 20η συνοικία, στην οποία έγινε και γνωστός στους κύκλους των δημιουργών graffity για την εξειδίκευσή του στη ζωγραφική χαρακτήρων.

Απόφοιτος της Ecole Nationale des Arts Décoratifs, μαζί με τον Gautier Bischoff το 2000, κυκλοφόρησαν ένα βιβλίο με τίτλο Kapital, το οποίο μέχρι σήμερα παραμένει ένα από τα βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για τα γαλλικά γκράφιτι. Μαζί ίδρυσαν το Wasted Talent το 2004, έναν εκδοτικό οίκο που ειδικεύεται σε έργα  καλλιτεχνών του αστικού ιστού.

Πριν ασχοληθεί αποκλειστικά με το graffity, ο Σεθ εργάστηκε στις εξής βιομηχανίες: διαφήμιση, κινούμενα σχέδια, κόμικς.  Αρχικά, υπήρξε street artist αποκλειστικά για δική του ευχαρίστηση.

Το 2003,  αποφάσισε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να ανταλλάξει ιδέες με καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες  άλλων πολιτισμών και να αντλήσει ερεθίσματα από διαφορετικούς τρόπους ζωής και ζωγραφικής σε αστικές περιοχές. Αυτή η εμπειρία κορυφώθηκε με το βιβλίο Globe Painter που  κυκλοφόρησε το 2007 μετά τη σειρά ντοκιμαντέρ Les Nouveaux Explorateurs που παρήχθη και μεταδόθηκε από το Canal+,  όπου ο Σεθ τολμά να ανακαλύψει μια ξένη χώρα μέσα από τα αστικά καλλιτεχνήματα της. Για 5 χρόνια συμμετείχε ταξίδεψε σε 15 χώρες!

Κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών του εξερευνήσεων, ο Σεθ ανέπτυξε το ξεχωριστό καλλιτεχνικό του στυλ, έχοντας ως βασική θεματική την παιδική ηλικία. Χρησιμοποιώντας τον τοίχο ως κενή σελίδα, ο Σεθ βασίζεται από τη μία πλευρά στην ατομική ή συλλογική φαντασία – τοπικούς θεούς, μύθους ή ιστορίες. Το παιδί γίνεται αγγελιοφόρος των ερευνών του. Βάζει στο παιχνίδι την εικόνα της αθωότητάς του και τοποθετεί τον χαρακτήρα του σε δύσκολα κοινωνικά, πολιτικά και γεωγραφικά πλαίσια.

Μια προσέγγιση που συχνά έχει διττό νόημα, αλλά ποτέ δεν είναι  κυνική.

Με πληροφορίες από: streetartutopia.com