Είμαι ένας νέος τραγουδοποιός που κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο πριν λίγους μήνες. Δύο μέρες πριν ανακοινωθούν τα περιοριστικά μέτρα είχαμε προγραμματισμένη εμφάνιση στον Σταυρό του Νότου. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.

Έχουν περάσει πια πολλές μέρες που είμαι έγκλειστος, έχω σταματήσει να μετράω. Περνάω πολλές ώρες με την κιθάρα μου, μιλάω με τον καφέ μου και στο διάλειμμα ακούω μουσική. Έχω και την ευκαιρία να διαβάσω βιβλία και να δω ταινίες που δεν είχα τον χρόνο πριν την καραντίνα.

Σε όλες τις καταστάσεις που βιώνουμε πάντα υπάρχει και η θετική πλευρά. Δεν ξέρω αν αυτή η αντιμετώπιση είναι αυτοάμυνα, ο τρόπος μου δηλαδή ώστε να περάσει όλο αυτό πιο ανώδυνα αλλά σίγουρα το νιώθω. Αν δεν μπορείς να ταξιδέψεις με το σώμα ταξιδεύεις με το μυαλό. Ταξιδεύω μέσα από ένα γραπτό, μέσα από νότες, μέσα από εικόνες.

Θυμάμαι στο παρελθόν είχα επισκεφτεί τις φυλακές του Αλκατράζ στον Σαν Φρανσίσκο και κατά την διάρκεια της ξενάγησης μας κάποια στιγμή βρεθήκαμε στην βιβλιοθήκη της τότε πιο σκληροπυρηνικής φυλακής του πλανήτη. Ήταν μία τεράστια αίθουσα, ψηλοτάβανη, γεμάτη βιβλία την οποία επισκέπτονταν οι κρατούμενοι κάποιες ώρες της ημέρας. Το επίπεδο μόρφωσης πολλών απ’ τους κρατούμενους που επισκέπτονταν τον χώρο καθημερινά επί χρόνια, ήταν τόσο υψηλό που άρχιζαν να παίρνουν άδειες και να εργάζονται σε καίριες θέσεις, ακόμα και δίπλα σε κυβερνητικά στελέχη. Κάποιοι άλλοι έγιναν βιρτουόζοι οργανοπαίχτες, κάποιοι συνθέτες ή ποιητές.

Δεν συγκρίνω τις συνθήκες διαβίωσης μέσα σε μια φυλακή όπως το Αλκατράζ με την κατάσταση που ζούμε σήμερα, ούτε εμάς με ισοβίτες αλλά λίγο-πολύ κι αυτό που ζούμε είναι ένας περιορισμός σε τέσσερις τοίχους. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε λοιπόν αυτή τη συνθήκη με δημιουργικό τρόπο. Ας αφεθούμε όσο μπορούμε. Η αγωγή του πνεύματος φέρνει ευεξία και γαλήνη και ένα μεγάλο μέρος αυτής το χρωστάμε στη μουσική που μας συντροφεύει. Αυτός είναι και ο λόγος που συμμετέχω σε αυτό τον κύκλο των live streaming της United We Fly. Να μοιραστούμε μουσικές και στιγμές, να έρθουμε όλοι πιο κοντά και να γίνουμε μία παρέα, όπως θα κάναμε αν βρισκόμασταν σε ένα σπίτι όλοι μαζί.

Την Κυριακή 12 Απριλίου, θα είμαι στο σαλόνι μου με την κιθάρα μου. Πέρα από τα τραγούδια μου, θα παίξω και τραγούδια που εμένα προσωπικά με τη μία με σηκώνουν, με ανεβάζουν, με στέλνουν σε ένα άλλο επίπεδο και μετά με γυρίζουν στην καρέκλα του δωματίου μου διαφορετικό. Καλή μας δύναμη παιδιά, τα λέμε την Κυριακή το βράδυ μέσα από το ΥouΤube κανάλι της United We Fly. Σύντομα και από κοντά!


Διαβάστε επίσης:

Ο Στέλιος Τσουκιάς στα Stay Home Sessions

Stay Home Sessions by United We Fly και αυτή την εβδομάδα!