Σύγχρονο ποιητικό κουκλοθέατρο για μεγάλα παιδιά, με ζωντανή μουσική και επαναστατικές διαθέσεις: αυτή είναι η φετινή πρωτότυπη, «εκτός των τειχών» παράσταση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, Μικρός Οδηγός για υποψήφιους σκοινοβάτες, σε σκηνοθεσία Στάθη Μαρκόπουλου. Το έργο παρουσιάζεται σε νοσοκομεία, γηροκομεία, ΚΑΠΗ / λέσχες φιλίας, κέντρα ημέρας, ιδρύματα, σωφρονιστικά καταστήματα, κέντρα απεξάρτησης, σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής.

Ο γνωστός κουκλοπαίχτης Στάθης Μαρκόπουλος μιλά στον φακό του CultureNow και αναφέρει: “Το έργο του Ζενέ «Σκοινοβάτης» παρουσιάζεται με κούκλες για πρώτη φορά διεθνώς. Ο Ζενέ το έγραψε σε μορφή γράμματος προς έναν αληθινό σκοινοβάτη, ουσιαστικά παροτρύνοντάς τον να εμβαθύνει στην τέχνη του.”

Στην συνέχεια τονίζει ως προς την έμπνευσή του αυτή: “Η παραγωγή ξεκίνησε με πρόσκληση της Στέγης να δουλέψουμε μαζί και εγώ πρότεινα το συγκεκριμένο έργο με κούκλες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ως κουκλοπαίχτης θεωρώ ότι ο «Σκοινοβάτης» υλοποιείται με αυτό τον τρόπο ιδανικά. Η κούκλα είναι ο καλύτερος φορέας του λόγου του Ζεν, γιατί αυτή έχει ως κεκτημένο αυτό που ο Ζενέ ζητά από τον άνθρωπο.”


Συντελεστές

Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία & Κατασκευές: Στάθης Μαρκόπουλος (Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια)
Δραματουργική επιμέλεια: Βίκυ Γεωργιάδου
Κινησιολογική επιμέλεια: Αντώνης Κουτρουμπής (Ομάδα Πλεύσις)
Ερμηνεύουν οι: Γιώργος Κάστανος (μουσικός), Βασιλική Μαλτσάκη, Στάθης Μαρκόπουλος, Αννέτα Στεφανοπούλου (κουκλοπαίκτες), Μαρία Φουντούλη (χορεύτρια)
Οργάνωση & Εκτέλεση Παραγωγής: Delta Pi
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση


Info

Τοποθεσία: Σε διάφορα σημεία και οργανισμούς, εντός και εκτός Αττικής

Ημερομηνίες: Από 30 Νοεμβρίου μέχρι 31 Μαΐου

Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: sgt.gr


Διαβάστε επίσης: 

Μικρός οδηγός για υποψήφιους σκοινοβάτες… από την Στέγη Ιδρύματος Ωνάση