Η Knot Music παρουσιάζει στο κοινό το Sabu Toyozumi, Ιάπωνα κρουστό μουσικό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ο θεμελιωτής του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού…

… και θα προσφέρει μια σπάνια εμπειρία στους θεατές, την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012, στις 21:00.

H πορεία του Ιάπωνα κρουστού Sabu Toyozumi (γεν. 1943) θα μπορούσε να είναι μια περίληψη της ιστορίας του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Μέλος του θρυλικών Masayuki Takayanagi\’s New Direction στα 60s και του A.A.C.M τo 1971, συμμετείχε στην Anthony Braxton Creative Music Orchestra και υπήρξε μέλος των F.M.T., και έχει ηχογραφήσει, μεταξύ άλλων, με τον Kaoru Abe το duo Overhang-Party (ένα απο τα πιο δυναμικά ντουέτα στην ιστορία της free jazz), με τον Peter Brötzmann ώς ντούο το Live In Japan 1982, με τον Arthur Doyle και τον Takashi Mizutani (Les Rallizes Denudes) το Live In Japan 1997.

Τις δεκαετίες του \’80 και του \’90 είχε μακροχρόνιες συνεργασίες με τους Derek Bailey, Takehisa Kosugi, Wadada Leo Smith, Misha Mengelberg, Sunny Murray, Fred van Hove και John Russell (με τον οποίο συνεχίζει να παίζει συχνά μέχρι και σήμερα) ενω την τελευταία δεκαετία έχει συνεργαστεί με τους Evan Parker, Lol Coxhill, Phil Minton, John Edwards, Steve Beresford και John Butcher.

Παραμένοντας απρόβλεπτος και διαρκώς σε κίνηση ο Toyozumi κινείται με άνεση ανάμεσα στη free jazz και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και συνδυάζει στο παίξιμο του την ορμητικότητα με την έμφαση στη λεπτομέρεια.

Επιλεκτική δισκογραφία:
Tristan Honsinger / Toshinori Kondo / Peter Kowald / Sabu Toyozumi – What Are You Talking About? (1983)
Fred Frith / John Zorn / Onnyk / Sabu Toyozumi  – Ars Longa Dens Brevis (2000)
Eiichi Hayashi, Otomo Yoshihide, Sabu Toyozumi – The Crushed Pellet (2003)
Makoto Kawabata, Mototeru Takagi, Sabu Toyozumi ‎– Qbico Japan Box (2009)