Μετά την εξαιρετική συναυλία που έδωσε ο σπουδαίος συνθέτης στο Ηρώδειο, έρχεται στην Ελλάδα ακόμη μία φορά, για να παρουσιάσει το έργο του και στη Θεσσαλόνικη.

Με το Silence, Night & Dreams, το πιο πρόσφατο έργο του, αλλά και μουσικά θέματα από βραβευμένες ταινίες των Krzystof Kieslowski, Louis Malle και Agnieszka Holland, ο Zbigniew Preisner κάνει ακόμα μία επίσκεψη στη χώρα μας που μας τιμά ιδιαίτερα.

Η συναυλία θα δοθεί στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, στις 10 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια των φετινών 43ων Δημήτριων.

Τον Preisner θα συντροφεύσουν στη σκηνή  η Teresa Salgueiro (τραγουδίστρια των Madredeus), η σοπράνο Elzbieta Towarnicka (φωνή της «Βερόνικα»), Instrumental soloists, η  Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Bόλου, την οποία διευθύνει o Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, την οποία διευθύνει η Μαίρη Κωνσταντινίδου.

Στο πρώτο μέρος της συναυλία θα παρουσιαστεί το Silence, Night & Dreams και ο ίδιος ο Zbigniew Preisner θα διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Bόλου, τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης και τους σολίστες μουσικούς και τραγουδιστές.

Το δεύτερο μέρος θα διευθύνει ο μαέστρος της Ορχήστρας, κ. Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς, το οποίο και θα περιλαμβάνει όλα τα γνωστά μουσικά θέματα που έχει συνθέσει ο μεγάλος Πολωνός συνθέτης για τον κινηματογράφο, όπως για τις ταινίες «Διπλή ζωή της Βερονίκ», την Τριλογία «Μπλε- Λευκή- Κόκκινη», «Ο δεκάλογος», «Μικρή ιστορία για ένα φόνο».

Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα δοθούν στο Σύλλογο Φίλων του Παραρτήματος Μακεδονίας-Θράκης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.